Lumia 520 a 521 ovládá 30 % trhu s WP

Lumia 520 a 521 ovládá 30 % trhu s WP
2014-01-01T11:44:35+02:00
• 31. 12. 2013

Známá reklamní agentura AdDuplex zaměřená na operační systém Windows Phone od Microsoftu přináší další várku zajímavých čísel kolem chytrých telefonů nacházející se momentálně v oběhu. Zakladatel této společnosti, Alan Mendelevich, na sociální sítí Twitter prostřednictvím svého soukromého účtu zveřejnil, jaké modely s WP jsou největšími tahouny Nokie.

AdDuplex

Nejnovější informace přihrávají neuvěřitelný 30% podíl na celosvětovém trhu pouze dvěma modelům, kterými jsou Lumia 520 a Lumia 521. To může naznačovat, že většina zákazníků stále bere Nokii za špičku mezi výrobci telefonů v poměru výkonu k ceně. Nicméně tato situace rozhodně neprospívá jejich nejvyšší třídě, kde Lumii 1020 patří 11. příčka nebo Lumii 1520 až dokonce 16. místo, přičemž oba tvoří méně než 3 % využívání platformy Windows Phone.

Ve Spojených státech není stav jiný oproti zbytku světa. Tam navíc vedoucí dvojici dobíhá Lumia 920, jakožto nejpoužívanější zařízení s Windows Phone. Nakonec v budoucnu můžeme ještě očekávat, že nové verze Lumia 520 a 521 zamíchají kartami. Tyto modely sice mají dvojnásobnou paměť RAM, ale bohužel nebyly doposud pro mobilní trh v USA představeny.

Zdroj: wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat