Intel přinese bohatý výběr procesorů pro rok 2014

Intel přinese bohatý výběr procesorů pro rok 2014
2013-12-10T09:00:19+02:00
• 10. 12. 2013

Většina výrobců své plány pro nadcházející rok odhalila v nedávné době a tentokrát ani společnost Intel nezůstane pozadu. Kromě 64bitového procesoru nejsou známy žádné bližší informace týkající se dalších hardwarových součástek pro rok 2014, což nyní americký výrobce napravil s řádnou dávkou novinek, kde si přijdou na své zařízení jak z nižší třídy, tak i ze zcela opačného konce.

intel_headquarters

Intel momentálně nabízí čipy Bay Trail-T pro zařízení běžící na systému Windows 8 nebo 8.1. Ještě do konce tohoto roku bychom se měli údajně dočkat stejnojmenných čipů pro platformu Android. Nejlevnější tablety s displejem do 8 palců v cenové relaci 99 až 199 dolarů mohou počítat s procesorem Z3735D, jejichž dodání výrobcům proběhne v prvním čtvrtletí roku 2014.

Následně tablety s úhlopříčkou 8 a více palců v cenovém rozmezí od 199 dolarů a výše poběží na procesoru Bay Trail nebo Cherry Trail, který se dočká uvedení na trh v září 2014. Ten bude založený na architektuře Airmont s 14nm výrobní technologií, přičemž potěší podpora 32 i 64bitů a Windowsu 8 a 8.1 společně s Androidem.

Ve čtvrtém čtvrtletí přijde na řadu procesor Willow Trail s architekturou Goldmont, 14nm výrobní technologií a podporou Androidu s Windowsem. Závěrem ani chytré telefony s Androidem nepřijdou na zmar, což dokazuje procesor Merrifielda pro 1. čtvrtletí roku 2014 nebo Moorefield s uvedením ve 3. čtvrtletí. Oba využijí 22nm výrobní proces.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat