Chromecast se stal nejlepším „gadgetem“ roku 2013

Chromecast se stal nejlepším „gadgetem“ roku 2013
2013-12-09T21:40:10+02:00
• 9. 12. 2013

Magazín Time zveřejnil konečné výsledky za rok 2013 ze všech 54 vybraných odvětví, které sleduje po dobu 12 měsíců. Závislostí na vzestup v žebříčku není mnoho, jelikož jednotliví adepti musí sázet pouze na vlastní úspěch mezi spotřebiteli. Mezi gadgety v technickém sektoru se dočkalo prvenství chytré příslušenství k televizorům od Googlu s názvem Chromecast.

Gadget je malý předmět většinou technického rázu (např. přístroj nebo zařízení), který má určitou specifickou funkci, ale zároveň je často populární novinkou na trhu…“, zdroj Wikipedie

Time Top 10

Teprve v červenci tohoto roku začal Chromecast dobývat internetové obchody a již v prosinci sklízí svůj první úspěch, za což pravděpodobně může velký zájem v internetových obchodech, jako je Amazon, Best Buy nebo Google Play. Majitelé si tento doplněk oblíbili především pro jeho cenu 35 dolarů (tj. v přepočtu 701 Kč) a jednoduchost, kterou si Google kladl při jeho vývoji.

chromecast

Na ostatní místa v první desítce se například dostala poslední generace iPadu, chytré hodinky Pebble, iPhone 5S, Kindle Fire HDX od Amazonu nebo finská Lumia 1020. V kategorii největších překvapení od Applu se na první příčce objevila aktualizace iOS na 7. verzi. Vítězství ve skupině nejlepších aplikací si odnesl Microsoft a jejich Xbox One SmartGlass a nakonec nezajímavějším start-upem se stal Snapchat.

Zdroje: techland.time.com, talkandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat