Apple vyhrál soud proti Samsungu v Jižní Koreji

Apple vyhrál soud proti Samsungu v Jižní Koreji
2013-12-14T09:03:00+02:00
• 14. 12. 2013

Tentokrát ani domácí půda nepomohla jihokorejskému výrobci k tomu, aby dokázal v soudním sporu porazit svého největšího konkurenta na mobilním trhu, společnost Apple. Patentové války probíhající několik desítek měsíců zřejmě nemají konce a zároveň v poslední době také nepřinášejí výrazný úspěch společnosti Samsung.

apple-vs-samsung

Čtvrteční řízení překvapivě dokázal ustát Apple, který čelil žalobě za údajné porušování třech patentů týkajících se funkce seskupování zpráv a zobrazení krátké zprávy na displeji. Soudce Shim Woo-Yong zamítl žádost Samsungu o zákazu prodeji modelů iPhone 4S, iPhone 5 a iPad 2 v Jižní Koreji.

Dále součástí žádosti byla náhrada škody ve výši 10 milionů wonů (tj. v přepočtu 190 143 Kč), na kterou také může jihokorejský Samsung zapomenout a výrobce před samotným odvoláním si vzal čas na přezkoumání vydaného rozhodnutí.

Každopádně v srpnu loňského roku dokázal Samsung u totožného soudu proti Applu uspět, když si odnesl 40 milionů wonů (tj. 760 572 Kč), ale zároveň si této částky příliš neužili, jelikož Apple ve stejnou dobu taktéž uspěl a jihokorejský výrobce musel zaplatit 25 milionů wonů (tj. 475 357 Kč) za patent umožňující se odrazit na konci seznamu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat