YotaPhone z Ruska půjde na trh v prosinci

YotaPhone z Ruska půjde na trh v prosinci
2013-11-16T10:30:04+02:00
• 16. 11. 2013

Poslední informace týkající se chytrého telefonu s názvem YotaPhone sahají k únoru tohoto roku, kdy výrobce oznámil zajištění výrobních kapacit a až nyní takřka po 10 měsících informuje veřejnost o oficiálním zahájení prodeje. Jak bylo zmíněno na letošním veletrhu CES, zařízení dostalo dva displeje, kde každý zvlášť je založen na odlišné technologii.

YotaPhone - displeje

Hlavní část naleznete vpředu, kam byl vsazen 4,3palcový LCD displej s rozlišením 720 x 1280 pixelů společně s 1MPx kamerkou pro videokonference. Celá konstrukce těla dosahuje při hmotnosti 146 gramů na rozměry 133.6 x 67 x 9,99mm. Stránku výkonu zajišťuje dvoujádrový procesor taktovaný na 1,7 GHz, 2GB operační paměť RAM a 32GB interní úložiště na vlastní data.

YotaPhone

Záda disponují 13megapixelovým fotoaparátem s autofokusem, přisvětlovací LED diodou a baterií o velikosti 1800 mAh. Zbylé místo vyplňuje taktéž 4,3palcový displej, ale pouze s rozlišením 360 x 640 pixelů a navíc založený na technologii EPD (E-Paper Display). Uživatele uživatelským prostředím bude doprovázet operační systém Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean doplněný o speciální gesta a Put2Back aplikace pro zadní displej.

YotaPhone - představení

Ostatní specifikace zahrnují WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, A-GPS, Glonass, FM rádio, podporu micro-SIM a všechny známé senzory. Novinka je schopna pracovat na sítích LTE, UMTS a GSM, přičemž její dostupnost na mezinárodním trhu je oznámena na období ještě před blížícími se Vánoci. Prodejní cena dvou barevných variant (černá/bílá) se má vyšplhat na hranici 20 000 rublů, což při přepočtu vychází na 12 327 Kč bez daně a dalších poplatků za pořízení.

YotaPhone - varianty

Zdroje: phonearena.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat