Samsung se dohodl s Nokií o používání patentů

Samsung se dohodl s Nokií o používání patentů
2013-11-05T09:30:09+02:00
• 5. 11. 2013
2

Dnešní den potěší zajisté všechny fanoušky společnosti Samsung. Samsung se dohodl se společností Nokia o používání jejích patentů do roku 2019.

Je všeobecně známo, že Samsung měl v minulosti s patenty poměrně velké problémy. Díky patentovým sporům musel zaplatit nemalé částky. Dohoda se společností Nokia mu umožní používat technologie, které využívají právě ty patenty, které vlastní Nokia. Tyto společnosti se již dříve dohodly na podobné spolupráci a podepsáním této smlouvy dochází pouze k jejímu prodloužení. Smlouva začne platit od 1. ledna 2014, kdy měla původní smlouva končit.

JM43b799_samsung_nokia

Celá částka má být uhrazena někdy v roce 2015. Nokia si od této dohody slibuje, že jí pomohou ušetřit náklady, které by mohly vzniknout z případných patentových sporů. Díky této smlouvě také můžeme poměrně vyčíst závazky, které Nokii plynou z nedávného spojení s Microsoftem. Microsoft má zajisté nyní v Nokii veliký vliv, nicméně Nokia nadále může získávat peníze z aktivní správy jejich patentového a licenčního portfolia. Ty totiž nejsou součástí dohody mezi Nokií a Microsoftem.

 

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat