Samsung a Apple opět před soudem

Samsung a Apple opět před soudem
2013-11-10T08:15:56+02:00
• 10. 11. 2013
1

Dlouho trvající spory mezi společnostmi Apple a Samsung zřejmě v nejbližší době jen tak neskončí. Samotné spory zajisté nemusíme ani nijak blíže představovat. Do problémů se nyní opět dostává Samsung.

Během soudního procesu vydal Apple Samsungu rozsáhlou dokumentaci o patentových licenčních dohodách se společnostmi Nokia, Ericsson, Sharp a Philips. Tyto dokumenty měly být použity při procesu a měly zůstat pouze v rukách samotných právníků. Problém však nastává nyní, kdy se zjistilo, že dokumenty údajně unikly mezi více než 90 zaměstnanců a 130 právníků, kteří nebyli oprávněni do těchto dokumentů jakkoliv nahlížet. Samsung čelí obvinění, že dokumenty uvolnil mezi zaměstnance úmyslně s tím, aby získal konkurenční výhodu.

apple-vs-samsung

Tento konkrétní spor má na starosti soudce Paul Grewal, který dává za pravdu společnosti Apple a tvrdí, že žaloba proti Samsungu a jeho právníkům je oprávněná. Samotný Samsung nepopírá to, že se skutečně dokumenty dostaly do rukou neoprávněných osob. Dodává však, že se jedná o neúmyslné odhalení a že těchto úniků hluboce lituje.

V tomto sporu bude figurovat i společnost Nokia. Paul Melin, který je generálním ředitelem duševního vlastnictví Nokie, tvrdí, že jednatel společnosti Samsung,  Dr. Seungho Ahn, se pokoušel použít tyto údaje jako páku při vyjednávání mezi Nokií a Samsungem, o kterém jsme vás informovali již dříve.

Soudce Paul Grewal nyní vyzval Apple a Nokii, aby předložili své návrhy o potrestání Samsungu. Slyšení je naplánováno na 9. prosince.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Ojéj..ale nemyslím si že samsung nemá dost peněz..přežije skoro všechno..:D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat