Proč LG neprosadilo původní název Nexus G?

Proč LG neprosadilo původní název Nexus G?
2013-11-28T21:47:50+02:00
• 18. 11. 2013
1

Důvodů k nepřistoupení k podmínce, kterou si jihokorejská společnost LG kladla ještě před výrobou dalšího referenčního zařízení pro Google, může být mnoho. Zařízení už od svého prvopočátku nese označení Nexus, nicméně nyní vyplouvají na povrch informace, které hovoří o snaze LG protlačit alespoň z části jeden úsek označení vycházející z původní modelové řady Optimus.

Google Nexus

Historie těchto pojmenování údajně sahá ke staršímu modelu, kdy zařízení Nexus S získalo písmeno S podle modelu Galaxy S od Samsungu. Následovatelem byl model Galaxy Nexus, u něhož Samsung dokonce dokázal protlačit označení Galaxy. Poté přišlo ke klíčové výměně výrobce, kde model Nexus 4 od LG nenesl žádné náznaky a u posledního Nexusu 5 opět Google nepřistoupil na dohodu.

Ve smlouvě jihokorejský výrobce požadoval pojmenování modelu písmenem G, jako je tomu u modelu od LG, u něhož firma již před nedávnem přestala používat název Optimus a označuje tím pouze telefony zapadající do nižších a středních tříd. Bohužel, k pojmenování Optimus Nexus nebo Nexus G nedošlo, jelikož se Googlu nejvíce líbilo pouhé číselné označení.

Po těchto skutečnostech nakonec vzniká hned několik úvah. Odešel Google od Samsungu, jelikož se chtěl částečně nacházet či podílet na pojmenování dalších modelů? Bude další Nexus zařízení s přídomkem od LG? Pokud Google příště nepřistoupí na podobně podmínky může začít ‚‚balit kufry‘‘ k jinému producentovi? Ačkoliv otázek na závěr vzniká mnoho, skutečnou pravdu odhalí až budoucnost.

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Miroslav Yamato

18. 11. 2013, 16:22

Nexus S byl druhej!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat