Evleaks odhalil dvě nové Nokie v přípravě

Evleaks odhalil dvě nové Nokie v přípravě
2013-11-28T07:03:00+02:00
• 28. 11. 2013
2

Zahraniční server Evleaks odhalil dvojici připravovaných zařízení od společnosti Nokia. Podle jejich konstrukce můžeme očekávat další rozvětvení modelové řady Asha, u které na některých trzích finský výrobce eviduje větší příjmy než plynoucí z prodeje vyšších modelů s přídomkem Lumia. Zda uniklá zařízení na sociální síti Twitter přinesou stejný užitek, ukážou následující měsíce, kdy budeme znát přesnější informace kolem chystaných novinek.

Nokia

Jedna z novinek oděná do červeného hávu nese kódové Normandie a i přesto, že samotná designová stránka se přiklání k modelové řadě Lumia, spodní lišta pro senzorová tlačítka odpovídají těm, která lze spatřit na nejnovějších modelech Asha 500 a výše. Jestliže chce Nokia pouze přiblížit konstrukce modelů Lumia k řadě Asha, nemusíme počítat ani s přítomností platformy Windows Phone. Naopak pokud ve Finsku plánují model Lumia s ovládacími prvky z řady Asha, přítomnosti systému od Microsoftu se nevyhneme.

Nokia Normandie

Zprávy kolem druhého modelu nejsou bohužel žádné. Nicméně snímek již více přihrává modelové řadě Asha, z něhož vychází i atypické poměry stran displeje nebo výskyt jednoho hardwarového tlačítka uprostřed připomínající ovládací prvek z modelů Galaxy Young, Pocket či Mini od jihokorejského Samsungu. Tímto lze uzavřít první ochutnávku novinek ze stáje Nokia, jejichž přesnější informace budou postupem času přibývat.

Nokia Asha

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Martin Loket

28. 11. 2013, 13:58

Pane Hornacku, Vasi cinnost na serveru Dotekomanie sleduji jiz delsi domu. Myslim si, ze byste se mel radeji nez na kvantitu vydavanych clanku soustredit hlavne na jejich kvalitu. V textu mate vety, ktere kolikrat nedavaji zadny smysl, casto Vam vypadavaji slova… Verim, ze mate velky potencial, ktery byste mel misto casu zabiteho sledovanim novych cinskych pamobilu venovat spise studiu a treninku cestiny a zlepsovani psaneho projevu. Dekuji.

Antonín Horňáček

28. 11. 2013, 17:23

Dobrý den, děkuji za kritiku, která je samozřejmě pro mě vždy přínosem a vážím si Vašeho povzbuzení. Pěkný den!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat