Huawei chce ve 4. čtvrtletí prodat 20 milionů zařízení

Huawei chce ve 4. čtvrtletí prodat 20 milionů zařízení
2013-11-24T08:00:05+02:00
• 24. 11. 2013

Ve statistikách společnosti Gartner je čínská společnost Huawei momentálně umístěna na šesté příčce v celosvětovém měřítku mezi výrobci chytrých telefonů. Toto pořadí si Huawei pravděpodobně chce udržet i ve 4. čtvrtletí letošního roku, čemuž napovídají plány, kde hlavním cílem je dosažení 20timilionové hranice prodaných telefonů.

Huawei

Za poslední tři kvartály čínský výrobce dokázal prodat 35 milionů zařízení, přičemž za poslední období evidují 13,5 milionů prodaných kusů chytrých zařízení. Marketingový viceprezident společnosti, Shao Yang, se drží optimistické prognózy a říká, že by neměli mít žádný problém prodat celkově 55 milionů chytrých telefonů za rok 2013.

Z vydané zprávy dále vyplývá, že Huawei na domácím trhu začíná ztrácet, zatímco jinde registrují výrazný vzestup. Kupříkladu v Latinské Americe zaznamenávají 150% navýšení prodejnosti telefonů, Japonsko s Evropou se pohybuje na 40% růstu nebo překvapivě Střední Východ a Čína se pohybují pouze na 8 %.

V konečném výsledku má 84 % zákazníků zájem spíše o zařízení zapadající do vyšší třídy, zbylých 16 % patří střední třídě. Nakonec se nejvíce daří modelům Ascend D2 a Ascend P6, u nichž lze očekávat překročení hranice 10 milionů prodaných kusů.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat