Google Experience Launcher pro všechna zařízení?

Google Experience Launcher pro všechna zařízení?
2013-11-05T12:27:36+02:00
• 5. 11. 2013
1

Google v minulém týdnu představil nejnovější Android 4.4 nesoucí označení KitKat. Hned na to se objevily první aplikace ze systému, které jste si mohli nainstalovat do svého zařízení. Mnoho uživatelů sáhlo po balíčku GoogleHome.apk, který by měl obsahovat samotný nový launcher.

search6

Web ArsTechnica objevil celkem zajímavé informace. Samotný launcher, který je obsažen třeba v Nexusu 5, není ve skutečnosti GoogleHome.apk. Vše obstarává aplikace Google Search. Pokud jste si tedy nainstalovali jen GoogleHome.apk, zřejmě jste narazili na problémy a případnou nefunkčnost. Musíte si nainstalovat i novou verzi Google Search.

Z toho jasně vyplývá, že launcher je vlastně obsažen v aplikaci Google Search a GoogleHome.apk jen převádí příkazy na GoogleSearch. Zajímavostí pro vás může být to, že se zřejmě dočkáme významné aktualizace Google Search v Obchodě Play, která bude obsahovat i samotný Google Experience Lancher.

ArsTechnica vše dokazuje jednoduchým obrázkem, kde jsou vyznačeny soubory v Google Search, které pocházejí z původního launcheru.

layout-files-640x507

Je zde i další dobrá zpráva. Nová verze Google Search „launcheru“ nevyžaduje systém KitKat, takže bychom se měli dočkat minimálně aktualizace určené i pro Jelly Bean. Zatím je těžké předvídat, jak se k tomuto kroku postaví samotní OEM výrobci, jelikož nový launcher bude obsažen v každém Android – bude zajišťovat vyhledávání.

Zdroj: arstechnica.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Roman Polok

5. 11. 2013, 19:57

launcher jde bez problemu rozbehnout na 4.3 jelly beanu, vyzkouseno ale vzapeti odinstalovano, sice samotny launcher je moc fajn a vypada sveze, vyhledavaci nezrusitelna lista v horni casti obrazovky je naprostym vysmechem

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat