Archos chystá na prosinec model 101 XS2

Archos chystá na prosinec model 101 XS2
2013-11-08T09:39:01+02:00
• 8. 11. 2013

Francouzská společnost Archos oznámila na měsíc prosinec příchod nového nástupce modelu 101 XS. Novinka nahrazující model z loňského roku dostala označení 101 XS2 a největší proměnou prošla hardwarová výbava, zatímco konstrukční stránka zůstala takřka netknuta. Výrobce stále sází na atraktivní designové provedení doplněné o celou řadu zajímavých funkcí.

Archos 101 XS 2

Archos do tabletu 101 XS2 v přední části vložil 10,1palcový IPS displej s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Uvnitř najdete čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,6 GHz založený na architektuře Cortex-A9, grafický čip Mali-400 MP4, 2GB operační paměť RAM a 16GB interní paměť, kterou navíc rozšíříte prostřednictvím slotu na paměťovou microSD kartu až o dalších 64 GB.

Z obou stran tělo doplňuje 2megapixelový senzor fotoaparátu a přední kamerky. Softwarovou výbavu zajišťuje operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. Mezi ostatní specifikace lze zařadit dvoupásmové WiFi (2,4 GHz a 5 GHz), WiFi direct, Bluetooth, GPS, HDMI nebo dvojici čelních reproduktorů.

Zařízení půjde do prodeje v prosinci za cenu 279 dolarů, což při přepočtu vychází na 5 317 Kč bez daně a dalších poplatků za pořízení. Součástí prodejního balení bude speciální ochranný obal s klávesnicí fungující také jako podstavec společně s aplikací OfficeSuite Pro 6 určený pro práci s dokumenty Word, Excel, PowerPoint či PDF.

Archos 101 XS 2 - stojan

Zdroj: androidguys.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat