Uniscope XC2 W1231: První chytrý telefon pro Severní Koreu oficiálně

Uniscope XC2 W1231: První chytrý telefon pro Severní Koreu oficiálně
2013-10-21T13:00:07+02:00
• 21. 10. 2013
1

Několik měsíců nazpět přišla zpráva informující o prvním chytrém telefonu pro Severní Koreu s názvem Arirang AS1202. Toto zařízení bylo až nyní oficiálně odhaleno, a to pod názvem Uniscope XC2 W1231. Telefon měl na starost čínský výrobce, takže nelze očekávat příliš velký rozdíl od toho, co většina mezi výbavou přináší. Každopádně cenzura internetu a přísný politický režim se i v tomto odvětví bohužel významně projevuje.

Uniscope XC2 W1231

Uniscope příliš technologiemi nešetřil, přední část osadil 5palcovým displejem dodaným Sharpem s HD rozlišením společně s 5megapixelovou kamerkou pro videohovory. Hardwarové specifikace zahrnují čtyřjádrový procesor MT6589T od MediaTeku taktovaný na 1,5 GHz, 2GB operační paměť RAM a interní paměť o velikosti 32 GB.

Zadní část vyplňuje 13megapixelový senzor fotoaparátu včetně baterie o velikosti 2000 mAh, přičemž tloušťka dosahuje na pouhých 8,4 mm. Softwarovou výbavu zajišťuje operační systém Android ve verzi 4.1.2 Jelly Bean. Mezi ostatními specifikacemi najdete Bluetooth 4.0, WiFi nebo podporu sítí WCDMA a GSM.

Přesto, že telefon disponuje pokročilými funkcemi, tak má jeden velký háček, jelikož je speciálně vyvinut pro použití v Severní Koreji. Ve výbavě schází možnost připojení se k internetové sítí, takže budoucí majitelé nemohou vyzkoušet služby Google Play.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Milan Šiler

22. 10. 2013, 16:20

takze vlastne jen takovej zbytecne drahej mobil s fotakem :D protoze bez internetu to je k nicemu :D zadny aplikace, zadny hry, zadny informace…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat