Stáhněte si songy koupené v obchodě Play do počítače návod

Stáhněte si songy koupené v obchodě Play do počítače [návod]
2013-10-05T13:33:29+02:00
• 5. 10. 2013
1

Prvního října byla slavnostně spuštěna další kategorie v obchodě Play. Dalo by se říct, že se jednalo o nejočekávanější službu vůbec. Málokdo ale ví, že zakoupenou hudbu si můžete bezplatně stáhnout do svého počítače.

Google-Play-Music

Přinejmenším rok a půl se čekalo na oficiální spuštění kategorie Hudba v Play Store. Kdykoliv české zastoupení Googlu oznámilo nějakou novinku, tak všichni si mysleli právě na Hudbu.

Pak přišel onen den. Google Česká republika na Google+ publikuje provokativní příspěvek: „Chystáte se dnes jít brzo spát? :)“ Někteří skeptici hned očekávají další YouTube fest. Další lidé už pomalu začínají tušit, že noc bude ještě dlouhá. A zbytek se jde raději vyspat. Ráno moudřejší večera.

Výsledek už všichni známe. Den D nadešel. První reakce národa byly pozitivní. Pak se ale objevil jeden chlapec z Horní Dolní s komentářem, že on si z Google Play Music nebude nic kupovat. Proč by to také dělal, když může poslouchat jen na Androidu nebo PC s neustálým připojením internetu. Opak je pravdou a možnosti jsou hned dvě.

Správce hudby (Music maganer)

Google nabízí bezplatně aplikaci s názvem Správce hudby. Pomocí ní můžete do své hudební knihovny nahrát jakýkoliv song. Ten si pak můžete přehrát ve svém androidím zařízení a časem i na iOS.

Všechny své nahrané soubory můžete i stahovat zpět do jakéhokoliv počítače. A stahovat lze i zakoupené a bezplatné songy.

  1. Stáhněte si Správce hudby ze stránek http://play.google.com/music/listen?u=0#/manager.
  2. Nainstalujte si tento program.
  3. V oznamovací oblasti Windows klepněte dvakrát na ikonku Správce hudby.
  4. Přejděte na kartu Stahování.
  5. Klepněte na možnost Stáhnout bezplatné a zakoupené.
  6. Zvolte složku pro stažení souborů.

music manager

Všechny skladby se rozčlení do složek podle jména interpretů, následně pak ještě do alb.

Stahování přímo z webu

Stahovat můžete i přímo z webových stránek https://play.google.com/music/. Zde ale platí určitá pravidla. Album či skladbu si můžete stáhnout tímto způsobem pouze dvakrát. Doporučujeme tedy využívat první možnosti s použitím Správce hudby.

  1. Přejděte na web https://play.google.com/music/.
  2. V levém menu zvolte možnost Moje knihovna, následně pak interpreta.
  3. Zobrazí se Vám výpis všech zakoupených alb. Najeďte myší na obrázek alba. V pravém horním rohu se zobrazí tři tečky, klepněte na ně. Následně zvolte možnost Stáhnout album. Budete upozorněni, že album si můžete z webu stáhnout maximálně dvakrát.
  4. Pokud si chcete stáhnout jen jeden příslušný song, tak klepněte na obrázek alba a následně najeďte myší na název skladby, kterou si chcete zakoupit.  Napravo od kurzoru se objeví tři tečky, klikněte na ně, zvolte možnost Stáhnout (1), odsouhlaste upozornění a je to.

images

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Jiri Kucera

6. 10. 2013, 14:20

mam hudbu naplno, stahovat neplanuju,stejně bych musel ještě platit, ale co mi vadí je to že play music je docela nepřehledné….furt mi cpe nějaké mainstreamové skladby a alba na prvním místě typu lady gaga, avicii atd (těm teda nehodlám dát ani korunu,navíc se to nedá poslouchat) když už bych koupil,podpořil bych někoho ne tak známeho…. každopádně proč není každý den jiná hitparáda třeba? Proč nejlepší skladby jsou pořád stejně? proč tyto skladby nejsou v žádném připadě nejlepší? (opět jde o mainstream) spíše se mi zdá že zvyhod’nují mainstream a underground je někde zahrabaný, že když ho hledám, mám co dělat…nevadilo by mi kdyby u interpreta bylo o něm něco napsané (styl hudby atd) nebo možnost pustit rádio (všechny skladby rychle a jednoduše) jen od určitého interpreta ? když od někoho hledám nějakou skladbu která nevím jak se jmenuje, proč nejde zobrazit všechny skladby od interpreta ?? když navíc hledám určitou skladbu méňe známou je vicemene nahoda jestli ji najdu nebo ne,pokud nehledám přesně nemám šanci najít… proč když vyhledám interpreta ukáže se mi jen 15 nejlepšich tracku a potom všechny jeho alba? proč to není rozdělené do víc skupin? žádné řazení alb, žádné řazení ničeho…? když ma interpret 50 albumu, jak poznám které je nejnovější? které nejlepší? ve kterém je ta a ta písnička…. ??? zdá se mi to VELMI nedotažené…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat