Samsung zveřejnil finanční výsledky za Q3 2013

Samsung zveřejnil finanční výsledky za Q3 2013
2013-10-26T08:30:26+02:00
• 26. 10. 2013

Samsung opět trhá prodejní rekordy. Korejská společnost zveřejnila své prodejní výsledky za tříměsíční období, které končilo ke dni 30. září 2013. Za toto období zaznamenala 26% nárůst zisku oproti předchozímu období díky silnému růstu prodejů smartphonů a lepším výnosům z paměťových čipů. Čistý zisk pro toto období činil 8,24 bilionů wonů, tedy v přepočtu 7,6 miliard dolarů. Čistý zisk v předchozím období činil 6,56 bilionů wonů. Samsung jde nahoru také díky rostoucím prodejům na trzích v Číně a Jižní Americe, kde je zájem hlavně o levné smartphony.

Samsung-Logo-645px

Mobilní divize má zhruba dvoutřetinový podíl na celkových ziscích společnosti a není se čemu divit. Špičkové smartphony, ale také levné telefony s androidem lákají stále více zákazníků díky širokému spektru zařízení  a cen, ze kterých si vybere prakticky každý. Samsungu se v oblasti mobilních technologií opravdu daří a stále si drží příčku v oblasti leadera a inovátora. Samsung své výsledky rovněž posiluje díky dodavatelské roli pro další výrobce, jakými jsou například Apple, pro kterého dodává například nejnovější 64bitový procesor A7, který je součástí nového iPhonu 5S.

Jak bylo řečeno, Samsung je vedoucí hráč na poli smartphonů a dokazují to i jeho inovátorské počiny. Před krátkým časem představil svůj nový model Galaxy Round, kteří přináší zakřivený displej. Nedávná vize budoucnosti se tak stala skutečností a my se jistě můžeme těšit na další modely, které budou touto novinkou disponovat. Aby však nebyla řeč jen o superlativech, korejský gigant zaznamenal i poklesy, a to konkrétně v oblasti spotřební elektroniky, která zahrnuje hlavně monitory a televizory. Na vině je pokles poptávky v Číně a Evropě.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat