MediaTek asi připravuje nový procesor s Cortex A12

MediaTek asi připravuje nový procesor s Cortex A12
2013-10-16T08:00:42+02:00
• 16. 10. 2013

Taiwanský výrobce mobilních ARM procesorů MediaTek o sobě dává opět vědět, tentokrát ovšem uniklou informací o procesoru, který se velmi pravděpodobně nenacházel v jeho roadmapě pro rok 2013/2014. Od MediaTeku jsme všichni předpokládali, že se bude primárně soustřeďovat na vývoj svého osmijádrového Cortex-A7 řešení nesoucí název MT6592.

Všech osm jader mělo tikat na slušných 2GHz a první prototypy v oblíbeném AnTuTu benchmarku dosahovaly na skóre kolem 30000 bodů, čímž se dotahoval i na takové velikány, jakými jsou například řešení Snapdragon 800. Ovšem nyní unikly na internet informace o CPU, jenž má pouze 4 jádra a jako grafický čip je poprvé v historii výrobce použita Mali 450MP přímo od ARMu.

Mysteriózní procesor od MediaTeku, o kterém nikdo nic neví.

Dle spekulací by se mohlo jednat o jednu z prvních zkušebních jednotek MT6589, čemuž ovšem velké naděje díky předchozím informacím dávány nejsou. Podle dalších jazyků se jedná o ještě neoznámený procesor, který je složen ze čtyř jader poměrně mladé architektury Cortex A12. Měl by vystřídat se svou frekvencí 1,7 GHz současný populární model MT6589T, který můžeme nalézt například v mobilním telefonu Zopo C2 Platinum (recenze).

Jako nejméně pravděpodobná možnost se zde snad jeví i fakt, že by se mohlo jednat o řešení s big.LITTLE architekturou, kterou můžeme znát například z octa-core procesorů Samsung Exynos, který používá 4×Cortex A15 a 4×Cortex A7.

Skóre nového MediaTek procesoru v Antutu

Lze vidět, že se z MediaTeku stává velice rychle silný hráč na trhu, což dokazuje i spolupráce se Sony, Samsungem, Xiaomi či Asusem.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat