Microsoft uvedl novinky a aktualizaci GDR3 pro Windows Phone 8

Microsoft uvedl novinky a aktualizaci GDR3 pro Windows Phone 8
2013-10-15T09:52:00+02:00
• 15. 10. 2013

Už několik týdnů se spekuluje o tom, co přinese aktualizace DGR3 pro systém Windows Phone 8. Teď je ale všem spekulacím konec, jelikož včera Microsoft aktualizaci a její konkrétní novinky potvrdil. Pro koncové uživatele by měly být novinky dostupné během několika týdnů. Ti z vás, kteří mají telefon odemknutý, nebo pokud patříte mezi vývojáře, byste měli mít na svém telefonu již aktualizaci dostupnou.

Phablet_StartScreenProductivity_01_thumb_4FE38B04 wp_ss_20131001_0001_thumb_22F0B8DA

To nám ostatně již včera večer potvrdil Filip Štorek, český Windows Phone vývojář, který již na svém telefonu HTC 8X aktualizaci má a poskytl nám několik screenshotů, jež nové funkce zobrazují. Můžete si je prohlédnout níže.

Pojďme se ale konečně podívat na samotné novinky. Mnoho z nich se týká podpory nového hardwaru, ale některé novinky ocení i stávající majitelé WP telefonů. Windows Phone nyní umí spolupracovat s FullHD displejem nebo se čtyřjádrovými procesory, jako je například Qualcomm Snapdragon 800.

0101 0102 0103 0104

Další části už se týkají přímo softwaru. V nastavení nyní najdete možnost zamknout automatickou rotaci displeje, vypnout aplikaci v multitaskingu můžete pomocí „křížku“. Systém vám také konečně umožní bezproblémově nastavit vlastní zvukové upozornění pro emaily a podobné notifikace.

Emailový klient také nově umí kromě obrázků přiložit i dokumenty ve formátech .pdf, .doc/.docx, .ppt/.pptx, a konečně .xls/xlsx.

Velkou novinkou je Driving Mode, který při řízení automobilu hromadně vypne notifikace a případně zaktivuje automaticky odesílané SMS odpovědi na hovory. Tento režim může být automaticky aktivován při připojení k určitému Bluetooth zařízení.

0201 0202 0203 0204

Na „Start“ obrazovce si také nově mohou majitelé telefonů s rozlišením 1280 x 768 a vyšším „naskládat“ až tři čtvercové dlaždice vedle sebe, respektive maximálně 6 nejmenších dlaždic na šířku položených vedle sebe.

Na konec jsem si nechal vylepšení práce s úložištěm. Za tímto obecným výrazem je schována možnost mazat dočasné soubory, které zbytečně zabírají prostor v úložišti telefonu.

0301 0302 0303

Aktualizace GDR3 je samozřejmě pouze jakousi ochutnávkou před velkou aktualizací s označením Windows Phone 8.1. Nová verze systému by měla přijít s velkými novinkami, které by do budoucna také mohly vést k většímu propojení se systémem Windows, respektive Windows 8.1.

Zdroje: blogs.windows.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat