Lenovo údajně jedná o odkupu HTC

Lenovo údajně jedná o odkupu HTC
2013-10-09T12:13:07+02:00
• 9. 10. 2013

HTC v posledních dnech plní řádky internetových médií a nutno podotknout, že často se mluví o problémech této tchajwanské společnosti. Asi to tak nějak viselo ve vzduchu a byla jen otázka času, než se někde objeví informace o tom, že má nějaká společnost zájem HTC ve špatné kondici, a tudíž za dobrou cenu, odkoupit. Takovým zájemcem by mělo být Lenovo.

htclg    lnvlg

Podle dostupných informací zřejmě již v tuto chvíli vedení této společnosti vyjednává s vysokými představiteli HTC. První jednání se na Tchajwanu údajně uskutečnila již v srpnu. Samozřejmě je nutné zdůraznit, že pokud opravdu jednání probíhají, tak jsou stále v počátku a případného konečného rozhodnutí bychom se nedočkali dříve než příští rok.

Pokud by k fúzi došlo, probíhala by zřejmě podobně, jako tomu bylo u značky ThinkPad, kterou Lenovou koupilo od IBM. Znamenalo by to tedy, že HTC by fungovalo dále jako samostatná značka a Lenovo by drželo jen „ochranná křídla“. Lenovo v poslední době výrazně roste. Nedávno se stalo největším výrobcem počítačů a notebooků, když předehnalo HP. Na mobilním trhu se mu sice také celkem daří, ale jeho úspěch je omezen na oblast Asie. Naopak HTC má na mobilním trhu velice slušnou (minimálně marketingovou) pozici v Evropě, případně USA.

htc lnv

Osobně si nemyslím, že by bylo HTC v tak špatné kondici, aby ho musel někdo „zachraňovat“ odkupem, ale i přes to je to celkem logický krok. Pokud například o takové akvizici Lenovo uvažovalo již dříve, tak pro ní není lepší čas než teď, kdy je hodnota společnosti HTC na dlouholetém minimu a vedení je nabádáno k radikálním krokům.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat