iPhone 5s se v USA prodává dvakrát lépe než iPhone 5c

iPhone 5s se v USA prodává dvakrát lépe než iPhone 5c
2013-10-15T16:28:00+02:00
• 15. 10. 2013

V letošním roce poprvé společnost Apple představila dva modely iPhone najednou. Samozřejmě mluvím o iPhonu 5s, který pokračuje v původní linii, a iPhonu 5c, který je jakousi levnější alternativou. Při uvedení do prodeje se samozřejmě okamžitě začalo spekulovat o tom, jak si budou tyto dva modely navzájem konkurovat. Díky analytické společnosti Consumer Intelligence Research Partners máme k dispozici první čísla prodejů v USA.

ip5s5c

Agentura kromě modelů porovnává i prodeje mezi říjnem 2012 a letošním zářím, kdy se nové modely začaly prodávat. Nyní už ale k výsledkům. Jak si můžete povšimnout v tabulce, poměr mezi dvěma novými modely je dán 64 % pro iPhone 5s a 27 % pro iPhone 5c. Zbylých 9 procent připadá modelu iPhone 4s, který se prodává i nyní jako „výběhový“ model.

CIRP-iphone5sc-sales-by-model-1

Podle zmíněné agentury má větší růstový potenciál (co se týká těchto podílů) levnější model 5c. Právě jako levnější model má větší šanci na rovnoměrnější prodeje, kdežto iPhone 5s samozřejmě zažil největší „boom“ v okamžiku zahájení prodejů.

Zajímavé je, že před rokem měly podobné podíly modely iPhone 5, 4s a 4. Přitom tehdejším vlajkovým modelem byl pouze iPhone 5.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat