Changhong Z9 upoutá velikostí, výkonem a výdrží

Changhong Z9 upoutá velikostí, výkonem a výdrží
2013-10-17T07:42:00+02:00
• 17. 10. 2013

Po dvou měsících všemožných spekulací čínská společnost Changhong oficiálně představila nový přírůstek do rodiny chytrých telefonů. Jedná se o model s označením Z9 a s největší pravděpodobností jde o vlajkovou loď tohoto výrobce, čemuž napovídá v skutku jedinečná výbava skrývající vynikající kapacitu baterie, dostatečný výkon a pohledné designové zpracování.

Changhong Z9

Changhong Z9 v čele zaujímá 5,5palcový displej s HD rozlišením společně s 1,3megapixelovou kamerkou pro uskutečnění videokonferencí. Výkon zajišťuje čtyřjádrový procesor MT6589T od MediaTeku s frekvencí 1,5 GHz, 1GB operační paměť RAM a doplňuje ho interní paměť pro uživatelská data o velikosti 16 GB, kterou ke všemu rozšíříte prostřednictvím slotu na paměťovou microSD kartu.

Zadní část vyplňuje 8megapixelový senzor fotoaparátu a také baterie s kapacitou 5000 mAh. To dělá telefon jedinečným mezi mnohými zařízeními pocházející právě z Číny, přičemž navíc tloušťka těla dosahuje na pouhých 9 mm. Na mobilním trhu byste zřejmě marně hledali vícero podobných kousků s totožnými vlastnostmi, takže nějaká šance na úspěch tu jednoznačně žije.

Nakonec softwarovou výbavu uzavírá operační systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean a konečná prodejní cena bude začínat na 2 499 jüanech, což při přepočtu vychází na 7 761 Kč bez daně a dalších poplatků.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat