BlackBerry Messenger pro Android a iOS oficiálně aktualizováno

BlackBerry Messenger pro Android a iOS oficiálně [aktualizováno]
2013-10-21T21:00:00+02:00
• 21. 10. 2013
1

Aktualizováno 21. 10.

Společnost BlackBerry konečně uvedla svou aplikaci BBM pro Android. Jedná se o druhý start, přičemž nyní máme instalovat bez obav. Otázka je, jestli se tento komunikační nástroj uchytí. Konkurence je silná a jen čas rozhodne o úspěchu.

logo-app BBM BlackBerry Limited. Zdarma ANDROID logo-app BBM Developer Zdarma iOS

Původní článek 16. 10.

Blackberry CEO Frank Boulben včera oznámil, že majitelé Android nebo iOS mobilních telefonů by se měli konečně dočkat odkládané aplikace BlackBerry Messenger. Konkrétně se ve zprávě hovoří o tom, že BBM by měl být pro uživatele těchto dvou mobilních platforem dostupný během několika dnů.

bbm-2-1024x805

BlackBerry Messenger  je vlastně „sociální komunikátor“, který byl až doteď dostupný pouze uživatelům zařízení Blackberry, protože instalace byla vázána na PIN konkrétního BB zařízení. BBM Vám dovolí komunikovat v uzavřeném chatu až s 30 uživateli najednou. Umožňuje sdílení obrazovky a třeba i videochat. Tyto dvě naposledy zmíněné schopnosti ovšem nepřijdou společně s první verzí BBM pro Android a iOS, ale budou až součástí některého z dalších updatů.

BBM pro iOS a Android by se měly v Appstoru a PlayStoru objevit do konce září.

Pokud se o tento program zajímáte, jistě vám neuniklo, že zmiňovaná aplikace byla přislíbena už na konci prázdnin, před jejím oficiálním vypuštěním se ovšem na internetu objevily  „falešné“ verze. BlackBerry na tuto skutečnost zareagovalo pozastavením distribuce a aplikaci ještě pozdrželo. Od toho okamžiku již k termínu vydání tohoto oblíbeného messengeru BlackBerry mlčelo až do včerejšího dne.

Podle oficiálních vyjádření z BlackBerry není dokonce vyloučeno, že by se mohla objevit aplikace pro Windows Phone.

Otázkou nakonec zůstává, jestli bude mít Blackberry Messenger  šanci na nějaké hromadné rozšíření. Přece jen přichází pozdě a v době, kdy se vytvořily silné uživatelské základy aplikací jako WhatsApp nebo Viber, které v podstatě nabízí uživatelům ty samé služby.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Ivan Stloukal

Mobilní maniak, manželka tvrdí že pacient, s neustálou touhou po změnách telefonů. Nepreferuji žádnou platformu, rád adoptuji vše od Androidu až po Tizen (abecedně seřazeno, nic nevyjímaje).

Komentáře

Peter mcmiazga Jamnicky

16. 10. 2013, 15:53

BBM hromadne urcite nebude ale potesi komunikacia s ludmi s BB

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat