5 aplikací ze storu – Mobilní hry i uvedení Windows 8.1

5 aplikací ze storu – Mobilní hry i uvedení Windows 8.1
2013-10-23T16:06:43+02:00
• 23. 10. 2013

Po 4 týdnech je tu další díl našeho seriálu, který bude věnován aplikacím pro platformy Windows Phone a Windows 8 (8.1). V této době je samozřejmě aktuálním tématem aktualizace na novou verzi systému Windows, a proto se nevyhneme ani novinkám, které jsou s tím přímo spojeny.

Apache

Před tím, než se pustíme do Windows, máme tu něco pro odreagování se na mobilní platformě. Apache je simulátor vojenského bojového vrtulníku Apache AH-64, který se bezesporu stal legendárním strojem. S vrtulníkem budete operovat jak z pozemních základen, tak z paluby letadlové lodě.

Vyzkoušet si můžete střelbu z kanónu, řízených nebo neřízených raket a to v „bojovém nasazení“. Celkem bude vaším úkolem absolvovat 15 misí. Hra disponuje propracovanou grafikou a příjemnou hratelností. Dříve byla hra zdarma, později ji autoři zpoplatnili cenou 2,99 dolaru, ale nyní si jí můžete se slevou pořídit za 21 korun.

[winphone]apache/f4f23e1f-0722-4abd-b479-3e5a5011edef[/winphone]

ap1 ap2

Jet Car Stunts WP

I dalším dnešním tipem je hra. Jet Car Stunts pro Windows Phone je titul z dílny Microsoftu. Jedná se o klasickou závodní hru s formulemi, která vyniká líbivou 3D grafikou. Hra nabídne hned 3 herní módy a celkem více než 70 levelů, což zaručuje dostatek zábavy i na delší dobu. Jet Car Stunts pořídíte na Windows Phone Storu za necelých 63 korun, což je už bohužel poněkud vyšší cena. Nechybí však bezplatný trial.

[winphone]jet-car-stunts-wp/9be05c64-49da-423d-a3db-a016d837dccb[/winphone]

car1 car2

České peníze

Nyní už se ale uchýlíme ke slíbeným aplikacím pro Windows 8. České peníze je aplikace, která je možná některým uživatelům již dobře známá například z platformy iOS. Tato tabletová aplikace vytvořená na zakázku pro ČNB popisuje všechny druhy české měny z hlediska historického (vývojového), ale především bezpečnostního. Tím se tak stává i velice praktickým pomocníkem pro někoho, kdo zrovna potřebuje na bankovce vyšší nominální hodnoty zkontrolovat ochranné prvky a přitom je nenosí stále v hlavě.

pen1 pen2

Odkaz na Windows Store

Amazing lock screen

S aktualizací na Windows 8.1 přišel tento operační systém o samostatnou aplikaci Bing. Někteří lidé jí však primárně nevyužívali pro vyhledávání, ale pro využívání krásných fotografií, které jako své pozadí Bing každý den uveřejňuje a mění. Přímo z aplikace se pak dal obrázek použít jako tapeta na uzamknutou obrazovku počítače. Pokud by někomu tato funkce chyběla, může využít aplikaci Amazing lock screen, která právě tuto funkci zastává. Kromě toho umožňuje prohlédnout i několik obrázků zpět nebo si je uložit do počítače a to vše ve vysokém rozlišení.

lock2 lock1

Odkaz na Windows Store

Facebook

Poslední aplikaci zřejmě po přečtení nadpisu netřeba dlouze představovat. Facebook má konečně pro Windows 8 svého klienta, na kterého netrpělivě čekali především uživatelé Windows tabletů. Aplikace nabízí standardní funkcionalitu, jakou najdeme například na webu. Toto zmiňuji záměrně, jelikož aplikace je svým rozsahem bližší spíše webu, než „prototypu“ tabletové aplikace.

Ve srovnání s aplikací pro iOS například nabízí přímo integrovanou správu stránek, která je na iOS řešena sekundární aplikací Pages. Na Windows Store je nyní mnoho neoficiálních Facebook klientů. Pokud se tak chcete být jisti, že máte ten pravý, najdete ho skrze odkaz níže.

fb1 fb2

Odkaz na Windows Store

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat