Samsung Galaxy Gear je jen test? Druhá generace ve výhledu

Samsung Galaxy Gear je jen test? Druhá generace ve výhledu
2013-09-16T21:38:17+02:00
• 17. 9. 2013

Na letošním veletrhu IFA v Berlíně jsme se dočkali chytrých hodinek Galaxy Gear od společnosti Samsung. Oproti konkurenčnímu řešení nabízejí navíc foťák na řemínku, ale ve zbylých specifikací nijak neodbočují od jiných chytrých hodinek. V tuto chvíli ale mají jedno velké mínus, jelikož jsou kompatibilní jen s Galaxy Note 3 a Galaxy Note 10.1 2014 Edition. Ovšem Samsung tiše dodává, že podpora dalších zařízení Galaxy se blíží.

galaxy gear

Dokonce se zmínilo, že by mohla být podpora i jiných smartphonů a tabletů od konkurence, ale zde již nevíme podrobnosti. Jakoby si Samsung nebyl zcela jist tímto produktem. V zahraničních médiích se ale objevují náznaky, že Samsung tyto hodinky považuje za větší test, aby zjistil, jestli spotřebitelé budou kupovat takové zařízení.

Tato teorie se navíc tak trochu potvrzuje v nejnovějších spekulacích, kde se objevuje druhá generace Galaxy Gear. Pokud byste si mysleli, že se pokračování dočkáme až za rok, tak budete celkem překvapeni. Údajně se Gear 2 objeví již příští rok na veletrhu MWC. Zatím neznáme specifikace a netušíme, jestli dojde vůbec na nějaké zásadní změny. Možná se korejský výrobce zaměří na výdrž na jedno nabití, ale zásadní novinkou má být kompatibilita se všemi smartphony, které jsou na trhu.

Rozhodně si Samsung může finančně dovolit takový pokus s novým zařízením. Otázka je, jestli se mu vyplatí. První generace může poškodit i možný nástup té další.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat