Nokia Mountain View: První neúspěšný pokus s Androidem

Nokia Mountain View: První neúspěšný pokus s Androidem
2013-09-20T10:00:12+02:00
• 20. 9. 2013

Příběh kolem Nokie a jejích plánů s operačním systémem Android na chytrých telefonech se nezdá být ještě u definitivního konce. Když přišla zpráva o odprodeji Microsoftem, většina fanoušků rovnou opustila i tu poslední naději. Nicméně ve skutečnosti práce na tomto zařízení pokračují, a to minimálně do listopadu s tím, že v továrnách Foxconn již vzniklo 10 tisíc prototypů.Nokia

Původní víkendové zprávy z deníku New York Times a stránek The Verge hovořily ještě před odprodejem Microsoftem o práci na levném zařízení s operačním systémem Android, pokud by se jim nepodařilo prorazit s platformou Windows Phone. Telefon nesl označení Mountain View a můžeme jej označit za takzvaný plán B.

Právě dnes na čínských stránkách CTechnology, které jsou označovány za jedny z nejlepších, co se týče úniku informací o chytrých telefonech, byly uveřejněny podrobnější informace o tomto často skloňovaném projektu. Model Mountain View běžel na procesoru Snapdragon 200 8225Q od Qualcommu, byl vyvinut, následně testován speciálním výzkumným a vývojovým týmem na pobočce Nokie v Pekingu.

Plán byl již ve velmi pokročilém, takřka konečném stádiu, čemuž odpovídá pozastavení ve fázi oznámení prodeje, kdy Foxconn stihl vyrobit a připravit více než 10 tisíc prototypových zařízení. Momentálně je vývoj pouze pozastaven, každopádně Foxconnem a Nokií vytvořené týmy stále pracují, dokud projekt nebude definitivně zrušen schválenou dohodou samotných akcionářů. Ti v listopadu na valné hromadě schválí dohodu s Microsoftem.

Stále však není utišeno napětí mezi Nokií a Microsoftem, což nezaručuje 100% dokončení obchodu. Nakonec tedy naděje neumírá poslední a Androidem poháněná Nokie může ještě zčistajasna klidně přijít na mobilní trh.

Zdroj: ctechcn.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat