S iOS 7 vychází i řada inovovaných aplikací

S iOS 7 vychází i řada inovovaných aplikací
2013-09-20T09:30:27+02:00
• 20. 9. 2013

Včera vyšla finální verze operačního systému iOS 7 a s ním přicházejí aktualizace jako houby po dešti. Většina vývojářů se nyní snaží optimalizovat svoje aplikace do nového designu. Pokud tak neudělají, aplikace nejen že neladí vzhledem, ale co je zajímavé, používá i původní prvky a klávesnici iOS 6. Během včerejšího a dnešního dne jsme se dočkali řady aktualizací například oficiálního klienta pro Twitter, Facebook, Evernote, Foursquare a mnohé další.

IMG_0032 IMG_0033 IMG_0034

Twitter přispěchal se svojí novou aplikací jako jeden z prvních, nová verze aplikace přináší tedy samozřejmě nový design s novou ikonkou sladěný do vzhledu iOS 7, avšak update je kompatibilní i se staršími verzemi iOS. Kromě toho se Twitter dočkal sjednocení s hlasovou asistentkou Siri, pomocí které můžete mezi tweety prohledávat. iTunes radio nově obsahuje kanál Twitteru, ve kterém nalezneme hudební žebříčky této sociální sítě.

rrated_blog_image2

Aplikace Facebooku získala inovované prostředí, nalevo od hlavního feedu se již nic nenachází a hlavní menu se schovalo pod ikonku vpravo dole. Tu doplňují tři ikonky přesunuté shora – Žádosti přátel, Zprávy a Notifikace. Evernote se také dočkal kompletně přepracovaného rozhraní a Shazam se naučil česky. U dalších aplikací jmenovitě Foursquare, WordPress a Skype došlo pouze ke změně vzhledu a nových funkcí jsme se nedočkali.

IMG_0036 IMG_0037 IMG_0038

Apple zároveň přidal do AppStore sekce „Designed for iOS 7“, kde nalezneme všechny optimalizované aplikace na novou verzi na jedné hromadě – a že už jich je opravdu spousta.

Zdroj: blog.twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat