Nokia Lumia 520 je nejprodávanější Windows zařízení

Nokia Lumia 520 je nejprodávanější Windows zařízení
2013-09-29T12:30:14+02:00
• 29. 9. 2013

Nokia si může připsat na svůj účet celkem zajímavý úspěch. Model Lumia 520 se totiž stal nejprodávanějším Windows zařízením na světě. A to nejen mezi Windows Phone telefony, ale i počítači nebo tablety s Windows. I u nás se Lumia 520 dostala do popředí prodejů telefonů s Windows Phone .

l520

Už o prázdninách se potvrdilo, že Lumia 520 bude co do prodejnosti velice úspěšný model. Nokii se totiž poprvé podařilo nabídnout telefon, který přišel s nízkou cenou, relativně bohatou výbavu a mohl plně konkurovat levným telefonům s Androidem.

Ačkoliv u nás bojuje s o něco dražší sestrou Lumií 620, v prodejnosti jí to zřejmě omezuje jen minimálně. Lumii 620 jsme ostatně nedávno testovali a i tehdy jsme se pozastavovali nad lepším poměrem cena/výkon ve prospěch levnější 520. Celosvětově se Lumii 520 daří především v Indii a Asii obecně, poslední dobou roste její popularita i v USA. V srpnu dokonce podle Adduplexu Lumia 520 dosáhla podílu 27 % v celosvětových prodejích WP8 telefonů.

520

Telefon je vybaven 4palcovým displejem s rozlišením 480 x 800, dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 Plus o frekvenci 1 GHz a RAM pamětí s kapacitou 512 MB. Vnitřní paměť nabízí 8 GB a nechybí ani slot na microSD karty. Zadní fotoaparát nabízí rozlišení 5 MPx, ale přední kamera chybí.

U nás se dá telefon nejlevněji sehnat za 3400 korun, běžně pak přibližně za 4000 Kč včetně DPH.

Zdroje: wmpoweruser.com, wmpoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat