Jolla SailFish OS získává podporu androidích aplikací

Jolla SailFish OS získává podporu androidích aplikací
2013-09-18T08:00:43+02:00
• 18. 9. 2013

Svět mobilních operačních systémů je v podstatě ovládnut třemi platformami – Android, iOS a Windows Phone. Ovšem i tak můžeme sledovat pokusy výrobců, kteří chtějí přinést vlastní řešení na trh. Většina z nich si již uvědomila, že bez aplikací nemá smysl propagovat smartphony s odlišným systémem. Nejmladším pokusem je Jolla Sailfish OS, přičemž již nyní můžeme očekávat samotné mobilní zařízení, které čeká na své oficiální uvedení.

wide_Jolla_devices

Nyní ale máme dobrou zprávu pro příznivce tohoto systému. SailFish OS nyní získává oficiální podporu aplikací pro Android. To znamená, že do tohoto systému budete moci nainstalovat běžné aplikace a běžně s nimi pracovat. Jedná se o celkem důležitý krok, ale vedení společnosti dodává, že se nepřestává pracovat na nativních aplikacích. Kromě toho se domlouvá i dostupnost obchodů, aby se nemusel složitě řešit přenos obsahu do SailFish OS.

Dalším bonusem navíc je podpora hardwaru, kteří se běžně používá pro androidí mobily. Díky tomuto vstřícnému kroku nemusejí výrobci speciálně upravovat výrobní postupy a mohou použít SailFish OS. S největší pravděpodobností bude největší odbytiště Asie, kde se již domlouvají někteří výrobci, kteří hodlají dodat smartphony převážně do Číny. Možná se nakonec tento nováček stane úspěšný, ale zatím nevíme, jestli se mu podaří nějak zazářit u západních zákazníků.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat