iPhone 5S a 5C mají vyšší kapacitu baterie než iPhone 5

iPhone 5S a 5C mají vyšší kapacitu baterie než iPhone 5
2013-09-13T11:00:15+02:00
• 13. 9. 2013

Apple se nám na keynote nepochlubil přesnou kapacitou baterií v nových iPhonech a uvedl pouze výdrž v hodinách. Ta převyšuje tu v předchozí generaci, například v pohotovostním režimu jsme se dostali z 225 hodin na 250. Nyní se na internet dostaly podrobnější informace o baterii, která je u vyššího modelu o 10 procent větší.

5battery_678x452 (1)

Konkrétně se kapacita zvýšila z 1440mAh na 1570mAh u iPhonu 5S, zatímco levnější model iPhone 5C nabídne kapacitu 1507mAh. U nižšího modelu se jedná o navýšení o 5 procent. Za podobnou či v několika ohledech i větší výdrž baterie může u iPhone 5S oddělený čip M7 od procesoru, který se stará o výpočty z polohových čidel a zajistí tak menší námahu pro samotný procesor.

batterytable

Jak víme, tak výdrž současných smartphonů včetně iPhonů není úplně ideální a při plném používání se dostáváme většinou na jednodenní výdrž. To bohužel ani o trochu větší kapacita či ko-procesor M7 nezlepší, avšak můžeme být rádi za zachování stejné doby při vyšším výkonu. Už je celkem na čase využít nějakou novou technologii baterií a adepti tu již jsou, jejich použití však vázne.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat