Acer chystá tablet Iconia W4 s Windows 8 a procesorem Intel

Acer chystá tablet Iconia W4 s Windows 8 a procesorem Intel
2013-09-30T15:20:06+02:00
• 30. 9. 2013

Na začátku letošního roku představil Acer jednu trochu nečekanou novinku. Šlo o tablet Acer Iconia W3, který disponuje 8,1palcovým displejem. V prodeji je od léta. Tím překvapením byla právě uhlopříčka displeje. Nyní to vypadá, že se tento model brzy dočká inovovaného nástupce.

w4 w42 w43

V době, kdy šel W3 do prodeje, totiž Windows 8 nebyl určen pro tuto menší, než běžnou uhlopříčku. Úmyslně jsem zvolil slovo „určen“, jelikož se ukázalo, že přizpůsobení není problém a prostředí bylo na tabletu dobře použitelné. Nyní však Microsoft právě vydávání menších tabletů podporuje, a tak je představení nástupce více než příhodné. Inovovaný model s označením Iconia W4 je zřejmě už skoro připraven na uvedení do prodeje, což nám potvrzuje následující video.

Zařízení by mělo být postaveno na procesoru Intel Atom Z3740 s frekvencí 1,33 GHz, kterému bude sekundovat operační paměť o velikosti 2GB. Vnitřní paměť má kapacitu 32 GB. IPS obrazovka pak nabídne rozlišení 1200 x 800 pixelů, zadní fotoaparát pořizuje snímky s rozlišením 5 MPx a přední s rozlišením 2 MPx. Na palubě opět najdeme plnohodnotné Windows (tablet totiž má procesor Intel, nikoliv ARM), tentokrát už ve verzi 8.1 a k tomu předinstalovaný balík Office 2013.

Datum uvedení na trh zatím neznáme, ale předpokládaná cena je 329 eur (cca 8500 korun). Model W3 dnes v levnější variantě pořídíte přibližně za 7500 korun. Externí klávesnice, která byla dostupná pro W3, by měla být kompatibilní i s novým modelem W4.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat