4. mobilní operátor zřejmě nebude – PPF odstupuje z aukce

4. mobilní operátor zřejmě nebude – PPF odstupuje z aukce
2013-09-30T10:53:58+02:00
• 30. 9. 2013
1

Dnes do 12:00 měly všechny subjekty podat přihlášku na aukci o volné kmitočty. Do této chvíle tak učinily společnosti Telefónica a T-Mobile. Vodafone by měl stihnout daný termín, ale prozatím nic neoznámil. Ovšem PPF oficiálně se nebude účastnit samotné aukce a tím pádem padá vidina 4. mobilního operátora v České republice.

Screenshot_17

Důvodem mají být samotné podmínky aukce, které stanovují, že po dobu přidělení frekvencí (15 let) nemůže operátor spojit své síly s jakýmkoliv dalším subjektem, který se účastnil aukce.

„Toto v Evropě bezprecedentní omezení ze strany ČTÚ nebylo součástí podmínek aukce, které prošly veřejnou konzultací, a nebyla tudíž šance se k němu dříve vyjádřit. Objevilo se zcela nečekaně až ve finálním znění podmínek aukce,“ dodal mluvčí PPF

Zároveň PPF prodává nově vzniklou společnost PPF Mobile Services Tomáši Budníkovi, který například vedl U:fon. Nyní si budeme muset počkat na konec aukce. Budování LTE sítě tedy spadá na stávající operátory.

Aktualizováno:

Objevovaly se spekulace, že by skupina PPF následně chtěla jednat o koupi O2, což ale zakazuje současné znění podmínek samotné aukce. Zřejmě tento důvod donutil finanční skupinu přehodnotit své plány.

Zdroj: financninoviny.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

V Česku letos možná poznáme 4. mobilního operátora. PPF získala O2, Revolution Mobile je zrušená firma, uvidíme zda bude mít zájem Sazka. O ČD Telematice, Dial Telecomu vrabci na střeše cvrdlikaj, že jsou určené prodeji, ale táhne se to stejně dlouho jako s O2. Jak to vůbec vypadá u T-Mobile a Vodafone? PPF rozdělí O2 na dvě firmy a vznikne Česká telekomunikační infrastruktura. Je ještě šance, že vznikne Air Mobile? Tento název využil ihned někdo kdo převzal MobilKom tahle firma se teď jmenuje Air Telecom. Proč zanikl název PPF Mobile a Revolution Mobile je úplně zrušena? Stejnou otázku si položím i u firmy GORILA Mobil? Vždyť vybudovat firmu a přejmenovat ji je jednodužší než ji zrušit a zakládat novou nebo tomu tak není? Já jen doufám, že se už letos dočkáme sjednocení několika virtuálů kteří pojedou poboku silné trojky tedy, že budou mít post-paid i pre-paid ať, ale jsou ceny o trochu nižší než u trojky. Takového virtuála chci u T-Mobile a Vodafone.
Vždyť ha-vel už teď mlčí, jeho nabídka byla velmi rychle překonána. Vodafone se jen vyděsil když obsadil prefix 778800000 – 778809999, nechápu jak může za 778800000 chtít 10000,- Kč. ha-vel kolegu hodně okradl. OpenCall je o trochu lepší, ale taky ne moc za číslo 770620620 chce 5000,- Kč, ale pořád lepší než MobilPhone který sehnal čísla O2, T-Mobile a Vodafone a snaží se na tom zbohatnout pan Horák by měl zvážit zda spráskaného virtuála nepustit k vodě. A takového má i pan Haas který mu dal jméno YoMobil. Živnostník z Vrahovic pochopil, že se mu nedaří a tak na tom hodně zapracoval, zkrátka a jednoduše půl roku se chlubit, že mám 150 zákazníků nebylo správné řešení, po 8 měsících jich bylo 350 a teď se počty neuvádí. GTS se také za svůj počet nechtěla chlubit po roce a půl 50 000 zákazníků je mizerný výsledek.
Nyní už virtuálové fungují více než 2 roky a letos se nováček neobjevil. Přesto se na diskuzních fórech objevují nesmysly, že nováčci budou a našel se i virtuál co každýho sleduje, ale vystupuje pod anonymitou tak pozor na něj! Je modrošedý a má divný název jako SKY areál.
U:fon mě ani jako Air neoslovil proč platit za flat ještě víc když ho ADAGIO mobile pořizuje tak levně :)? I zde si dejte pozor, žádný jiný virtuál se k takové nabídce nedostal tak ať za 2 měsíce neříkáte co to bylo za blbost k nim přecházet. Asi to nepochopíte, ale přecházejte ke známé a dražší značce! Tím určitě vynechejte ŠLÁGR mobil a to není výtvor Evi a Vaška!

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat