ZTE má nejvíce registrovaných patentů na světě

ZTE má nejvíce registrovaných patentů na světě
2013-08-16T20:41:12+02:00
• 17. 8. 2013

Údaje ze statistiky World Intellectual Property Organization týkající se celosvětově největších registrátorů nových patentů v letech 2011 až 2012 překvapivě přineslo jméno společnosti ZTE. Tento výrobce pouze za loňský rok požádal o takřka 4000 nových patentů a do výzkumu s vývojem investoval úctyhodných 28,5 miliardy korun.

Výsledky obrázků Google pro http   www.wireless-mag.com images CMS 2011 News ZTE_-_Logo.jpg-192531

Firma celkem disponuje 48 tisíci patenty, z nichž 13 tisíc momentálně vlastní. Díky intenzivním investicím můžeme očekávat, že čísla i nadále porostou. Minulý rok ZTE požádalo o 3 906 nových patentů, což je o 37 % více než v předchozím roce (2 826 patentů). Navíc jako první čínská firma dosáhla totožného úspěchu již podruhé za sebou, jelikož prvenství sklidila i v roce 2011.

Druhá pozice patří společnosti Panasonic s 2951 registracemi, další víceméně významné značky zůstaly daleko v závěsu, kde například Huawei přihlásil dvakrát méně patentů, přičemž průměrná doba mezi žádostí a konečného získání činí 3 až 5 let. Jestliže se vrátíme k samotnému ZTE a jejich číslům, 60 % současných patentových žádostí se týká technologií v oblasti 4G/LTE cloud computingu, konceptu the Internet of Things, chytrých mobilních zařízení, a z toho 90 % patentů patří mezi vlastní nové vynálezy a koncepce.

Společnost každoročně investuje 10 % svých příjmů do výzkumu a vývoje, což v loňském roce dělalo 28,5 miliardy korun. Dále provozuje 18 pracovišť pro výzkum a vývoj, kde je zaměstnáno 50 tisíc inženýrů a techniků. Všechna tato čísla za druhý kvartál roku 2013 přiřazují ZTE čtvrtou pozici mezi nejúspěšnějšími výrobci mobilních telefonů v celosvětovém měřítku.

Zdroj: TZ

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat