Sony vyrobilo OLED displej s hustotou 2098 PPI

Sony vyrobilo OLED displej s hustotou 2098 PPI
2013-08-09T08:31:56+02:00
• 9. 8. 2013

Při výběru smartphonu nebo tabletu vás samozřejmě bude zajímat displej. Znalejší lidé se zaměří na rozlišení, použitou technologii, pozorovací úhly nebo podání barev. V poslední době se ale výrobci ženou také po co nejvyšší hustotě pixelů, aby nabídli svým zákazníkům co nejlepší jemnost obrazu. Některým postačuje na 4,7palcovém mobilu rozlišení 720p (HD) a jiní slyší na 1080p (Full HD). Ovšem běžnému oku postačuje hustota pixelů kolem hodnoty 330 ppi – pixel per inch (pixelů na palec). Někteří výrobci jdou dál a například model HTC One nabízí neuvěřitelných 470 ppi.

Zřejmě se společnosti nezastaví u těchto hodnot a jsou údajně plánované displeje ještě s vyššími hodnotami. Například se mají objevit zobrazovací panely s hodnotou 577 ppi, ale zatím se jedná spíše o hudbu budoucnosti. Ovšem společnost Sony zveřejnila zajímavou informaci. V tuto chvíli je tento výrobce schopen vyrábět a prodávat displej s neuvěřitelnou hustotou 2098 ppi. Abyste si představili, o jak vysokou hodnotu se jedná, tak se podívejte na graf níže.

Screenshot_170

 

Jedná se o speciální OLED displej s úhlopříčkou 0,7 palce s rozlišením 720p (1280 x 720 pixelů). Naštěstí vás mohu uklidnit, že se tento typ zobrazovacího panelu jen tak brzy neobjeví v komerčním nasazení, jelikož je součástí speciálních brýlí, které jsou určeny pro chirurgické operace. Zde je vyžadován ten nejlepší obraz, co lze nabídnout. Tudíž se jedná o pochopitelnou záležitost. V současnosti tento displej bude tedy dostupný jen pro lékařské využití při operacích. Své uplatnění si má najít i v armádě.

Screenshot_171

Na druhou stranu tato nová technologie ukazuje, že navyšování hustoty pixelů v displeji není žádný problém pro výrobce. Klidně se můžeme dočkat v budoucnu podobného nasazení ve smartphonech nebo tabletech, ale spíše doufáme, že technologie se vydá jinou cestou. Rozhodně stále čekáme na zobrazovací panel, který bude mít minimální energetické požadavky.

Screenshot_172

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat