Three ruší roaming, zákazníci nebudou platit žádné příplatky navíc

Three ruší roaming, zákazníci nebudou platit žádné příplatky navíc
2013-08-30T14:51:17+02:00
• 30. 8. 2013
1

Jsou trhy, kde se operátoři o své zákazníky doslova bijí a britský je jedním z nich. Místní poskytovatel služeb – společnost Hutchison 3G, působící též pod značkou Three, dnes oznámil, že ruší roaming.

payg

Má to ale malý háček. Zrušení roamingu se týká jen zákazníků, kteří budou v síti dceřiných společností 3 UK. Celkově se tedy jedná o pět zemí Evropy. Konkrétně jde o Dánsko, Itálii, Irsko, Rakousko a Švédsko. Dále zde patří Austrálie a Hong Kong.

Služba se jmenuje Feel at Home – volně přeloženo Ciťte se jako doma. Paušálním zákazníkům dovoluje čerpat všechny služby za domácí ceny (včetně jednotek v rámci tarifu). Jediné, za co se platí navíc je volání na zahraniční čísla. Zakázáno je taktéž sdílení mobilní sítě (tzv. tethering).

Zákazníkům s předplacenými kartami jsou ve výše zmíněných zemích zachovány domácí ceny. Tedy 3 pence (0,9 Kč) za minutu hovoru, 2 pence (0,6 Kč) za SMS zprávu a 1p (0,3 Kč) za přenesený MB dat.

Obdobnou službu poskytuje i česká pobočka Vodafonu. Dostupná se prakticky v celé Evropě, ovšem zákazník musí zaplatit poplatek 99 Kč za den.

Three možná zahajuje další evropskou revoluci a začíná nabízet velmi levná data komukoliv. Jak jsem již psal, tak za SMS a volání na zahraniční čísla se platí extra příplatky. Ale u dat se ceny nerozlišují.

V sedmi zemích světa tak můžete mít například 500MB za 150 Kč. Neomezený datový balíček startuje od £12.90 (390 Kč) a zahrnuje ještě 5 000 SMS a 200 minut na britská čísla.

Zdroj: threemediacentre.co.uk

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

Tree mam a ten zakazany tethering je celkem pitty. Pokud ho nekde chce musi platit 18 liber, ale minut je pak jeste vic a sms bych ani nestacil napsat ani za rok. Ze se takou novinku dozvim z ceskyho servru a ne od operatora, ktery losila i kdwjakou blbinu bych necekal. Jeste bych se potrebuval dozvedet co s ceskym cisle at ho neztratim, ale zaroven nemusim moc platit.?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat