Komedie kolem Youtube aplikace pro Windows Phone – už zase zablokována

Komedie kolem Youtube aplikace pro Windows Phone – už zase zablokována
2013-08-16T08:08:12+02:00
• 16. 8. 2013
2

Mobilnímu operačnímu systému Windows Phone se dost často vytýká absence aplikací, které pokryjí Google služby. Sociální síť Google Plus můžete navštívit jen prostřednictvím mobilní webové verze, ale třeba na Hangouts můžete rovnou zapomenout. Ostatně Google nemusí podporovat systém od konkurence, který obsazuje jen minoritní část trhu. Ovšem u Youtube aplikace to mělo být jinak. Již jednou jsme se dočkali oficiální aplikace, ale následně byla Googlem zablokována.

lumia-youtube-619-00001-1376588499

V tomto týdnu jsme se dočkali další verze. Původně jsme si mohli myslet, že vychází ze spolupráce obou společností, což je do určité míry pravda, ale po jednom dni byla znova Googlem zablokována. Následně se objevily informace, že obě společnosti pracují na řešení tohoto problému. Firma z Mountain View se k problému nijak obsáhle nevyjádřila, přičemž bylo řečeno, že nová verze porušuje smluvní podmínky Youttubu.

Nyní ale známe jádro problému. Google požadoval, aby Youtube pro Windows Phone byl založen na HTML5, přičemž zde byly podmínky pro určité funkce, aby uživatel měl k dispozici vše potřebné. Ovšem Microsoft se rozhodl, že vydá verzi bez HTML5. Odůvodnil své kroky tím, že ani aplikace pro Android nebo iOS nejsou založeny na této technologii. Zdá se, že ani spolupráce dvou gigantů nemůže vyprodukovat finální verzi Youtube aplikace. Zřejmě si majitelé Windows Phone zařízení budou muset počkat ještě nějakou dobu.

Zdroje: zdnet.com, engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Google prostě jen potrollil (jak se volá, tak se ozývá), myslím si že má oproti microsoftu o dost na vrch a fandím mu, vzhledem k tomu že se to mě nějak netýká :D

Vojtěch Šebesta

16. 8. 2013, 11:30

Cudák Hulán, takhle se nemůžu na jeho lumii obdivovat na youtube videích jak má krásný hlas a jak je dokonalý a geniální. Soucítím s ní..zlý google!! Ale myslím že si to microsoft zaslouží. Je to možná reakce na reklamní kapaň „Don’t Get Scroogled!“ jak se microsoft snažil podkopat nohy gmailu jeho trapným emailovým klientem.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat