GooPhone X1+ je světově první smartphone na 3 SIM karty

GooPhone X1+ je světově první smartphone na 3 SIM karty
2013-08-18T10:00:05+02:00
• 18. 8. 2013
4

Dlouho očekávaný příchod prvního zařízení, jehož vnitřek bude ukrývat slot na 3 aktivní SIM karty, přechází z pouhého spekulování do praktického využití a rovnou také prodeje. Známý výrobce GooPhone pocházející z Číny, který je proslulý výrobou napodobenin úspěšných telefonů, oznámil vpuštění modelu s označením X1+ na mobilní trh a jedná se tak o první chytrý telefon s podporou 3 SIM karet.

GooPhone

Čínský trh je dlouhodobě zaplavován smartphony s funkcí dual-SIM od neznámých až po ty nejznámější výrobce, jako je například Samsung. Prvního pokusu prorazit na trh se chopil zmiňovaný GooPhone, jejichž model na snímku ze předu jasně zobrazuje 3 síly signálu a v zadní části 3 sloty pro vložení SIM karty.

Zklamáním může být již stereotypní hardwarová výbava zahrnující čtyřjádrový procesor od MediaTeku taktovaný na 1,2 GHz, operační paměť RAM o velikosti 1 GB nebo pouhá 4GB vnitřní paměť pro uživatelská data. První kusy půjdou do prodeje samozřejmě v domovské Číně a následně do konce tohoto měsíce také poputují na teprve rozvíjející se trhy. Nicméně více příjemnějším faktorem bude prodejní cena, která pravděpodobně nepřesáhne hranici 150 dolarů (tj. v přepočtu 2 900 Kč) bez daně a dalších poplatků.

GooPhone X1+ - přední část GooPhone X1+ - zadní část

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

...No...Name...

18. 8. 2013, 21:22

V nadpisu mi něco chybí :)

Adam Kováč

18. 8. 2013, 15:07

Jen opravím, že se jedná o světově první Android na 3 SIM karty. U feature founů v číně to bylo celkem na denním pořádku.

Ladislav Polický

18. 8. 2013, 14:15

Čtyřjádro a 1GB RAM zklamáním? Má autor aspoň mlhavou představu, kolik procent mobilů oficálně dostupných na našem trhu má aspoň takovou výbavu?

Antonín Horňáček

19. 8. 2013, 12:08

Slovo “stereotypní“ má v odstavci význam ten, že se neustále jedná o totožnou hardwarovou výbavu. 1 GB operační paměť RAM, procesor MT6589T nebo MT6589 od MediaTeku má (bohužel) každý druhý telefon z Číny. Díky za pochopení.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat