Google Kalendář pro Android získává synchronizaci notifikací

Google Kalendář pro Android získává synchronizaci notifikací
2013-08-01T05:39:58+02:00
• 1. 8. 2013
2

Google postupně vylepšuje neustále své aplikace pro Android i iOS. Nedávno jsme se dočkali nové služby Hangouts, která nahrazuje původní Gtalk. Tato změna do dnes má své odpůrce, ale najdou se i příznivci. Na druhou stranu si oba tábory uživatelů pochvalují jednu dobrou funkci – synchronizaci notifikací. Když na jednom zařízení reagujete na příchozí zprávu, tak na všech ostatních zmizí notifikace. Podobně funguje oznámení u sociální služby Google Plus. Nyní se tato malá funkcionalita dostává do Google Kalendáře.

Google-Kalendar

V nové verzi aplikace se jedná v podstatě o jedinou změnu, ale samozřejmě došlo i na opravu chyb. Ačkoliv se může zdát, že jedna přidaná funkce je málo, tak synchronizace notifikací u této aplikace může mnohým ušetřit čas. Jakmile vám vyskočí upozornění na všech zařízeních na blížící se událost a na jednom z nich reagujete, nebudete se muset zdržovat s mazáním upozornění na dalším smartphonu nebo tabletu. Tuto změnu zejména ocení majitelé několika Androidů a zejména pak ti, co mají nabitý program.

logo-app Kalendář Google Google Inc. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Miroslav Hlavička

1. 8. 2013, 9:00

S větou „Google postupně vylepšuje neustále své aplikace pro Android i iOS.“ nemůžu souhlasit. Google své aplikace neustále mění, ale se slovem „vylepšuje“ musím polemizovat. S každým vylepšením přichází hned několik zhoršení. Třeba tebou zmiňované Hangouts nahradily gTalk tak, že odstřihly všechny lidi bez googlovských účtů a není tu ani možnost nějakého přemostění, jako se to občas dělalo na jabberu s komunikací do sítě ICQ. To, že aplikace, hodnocená skoro na pět plných hvězdiček, klesla na 3.3 a má zhruba stejně „jednohvězdiček“ jako „pětihvězdiček“, je pro Google docela ostudné… tak špatné hodnocení nemá snad nic, co jinak vytvořili.

Dtto aplikace Mapy. Na jednu stranu dělá Google tak skvělé věci jako StreetView z vrcholků hor, z rozhleden a věží, z muzeí a samozřejmě ze všech možných koutů světa, na druhou stranu udělá takovou nebetyčnou kravinu, jako že ze zoomovatelné mapy na mobilu odstraní měřítko – naprosto nepostradatelnou věc, která slouží k tomu, abych mohl mapu libovolně zmenšovat a zvětšovat a přitom měl neustále přehled o reálných vzdálenostech. O imbecilním rozhodnutí nějakého hlavouna odstranit offline ukládání map už se taky psalo dost – nesouhlasili s ním ani samotní vývojáři aplikace, funkci ve skryté podobě ponechali a poté, co byla oficiální absence této funkce halasně kritizována na netu, se tam vrátila. Což je dobře, nicméně Google chválit nemůžu – ta funkce ani neměla mizet. Celé je to důkaz, že se v Google přestalo do značné míry přemýšlet. Mnohem více energie se v Googlu věnuje fancy záležitostem. Animacím, hračičkám, zvonečkům, emodži, efektním, nikoli však efektivním věcem. Jak říkala moje babička – „hovnům s mašličkou“, tedy nepovedeným věcem, naaranžovaným tak, aby ta nepovedenost nebyla na první pohled tak zjevná.

Vladislav Kluska

2. 8. 2013, 10:29

nelze nesouhlasit, hlavně s kalendářem – zobrazování vícedenních událostí je vopruz.
Nedodělané a osekané aplikace také, ale jsem rád, že se Google konečně zaměřil i na design, ne jen na funkce. Teď to jen skloubit dohromady a nekašlat buď na jednu, nebo druhou stranu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat