Google Glass: Nová aktualizace XE8 a několik novinek

Google Glass: Nová aktualizace XE8 a několik novinek
2013-08-14T09:00:50+02:00
• 14. 8. 2013

Chytré brýle Google Glass získávají další aktualizaci, kterou Google pravidelně uvolňuje s měsíčním intervalem. Protentokrát nese označení XE8 a přináší nejen obyčejné opravy chyb, ale navíc se nynější majitelé mohou těšit z několika nových a také vylepšených funkcí.

4a89b__Google-Glass-Vision

Srpnová aktualizace XE8 přináší možnost vyvolat několik dalších druhů karet Google Now. Ty budou například informovat o rezervaci místa v restauraci, hotelu nebo dokonce i na koncertu. Veškeré tyto informace vycházejí z potvrzovacích emailů, které obdržíte na svůj Gmail. Chytré karty dále zobrazí dopravní informace, počasí, aktuální sportovní výsledky, vysílací čas oblíbeného seriálu či filmu, tísňové výstrahy týkající se přívalových povodní a bouří.

Největší užitečnou novinkou je možnost přidání hlasových příkazů z jiných aplikací určených pro Google Glass do hlavního menu, kde najdete i dvojici nových příkazů, a to “ok glass, post an update” a “ok glass, take a note.” Funkce zanechání poznámky prozatím zřejmě funguje pouze pro oficiálně podporovou aplikaci, ale prvním z mnoha by měl být v nejbližší době právě známý Evernote.

Google Glass XE8

Google Glass se také dočkaly videopřehrávače s navigačními tlačítky – přehrát, pozastavit, přeskočit. Navíc ovládání hlasitosti umožňuje ztlumit všechny zvuky v brýlích nebo je naopak zvýšit v případě potřeby. Závěrem nezbývá dodat nic jiného, že Google v podpoře opravdu nepokulhává a zlepšení lze pozorovat opravdu s každým novým měsícem, kdy vyjde nový aktualizační balíček. Uvidíme tedy, co ještě tomuto malému příslušenství od Googlu přinese budoucnost.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat