ChromeCast (dočasně) ztrácí možnost přehrávání lokálního obsahu aktualizováno

ChromeCast (dočasně) ztrácí možnost přehrávání lokálního obsahu [aktualizováno]
2013-08-27T07:30:08+02:00
• 27. 8. 2013

Když Google představil ChromeCast, mnozí  se radovali, že konečně bude možnost, jak udělat z obyčejné televize chytrou. V podstatě toto zařízení můžete zastrčit skrze HDMI konektor do televize a následně můžete streamovat obsah. Stačí vám k tomu jen smartphone nebo tablet se systémy Android nebo iOS. Vše pracuje poměrně jednoduše, ale Google navíc zveřejnil SDK, aby mohly vznikat aplikace s podporou ChromeCast.

AirCastDropbox-NowPlayingBorgen-1280px_thumb2_thumb

Největším problémem tohoto malého zařízení byla absence možnosti streamování obsahu přímo ze zařízení do televize. Například u Youtube videa jste mohli jen vyslat příkaz, jaké video se má přehrávat, a ChromeCast se napojil na Youtube. Ovšem vývojáři zapracovali a našli způsob, jak přehrát přímo video ze smartphonu v televizi. Bohužel s novou aktualizací pro ChromeCast jsou v podstatě podobné aplikace k ničemu. Informoval o tom vývojář Koushik Dutta na svém profilu.

chromecast3

Nová verze přestala podporovat ‚video_playback‘, což se dotklo aplikací, které umožňovaly streamování obsahu přímo ze zařízení. V tuto chvíli vývojáři hledají způsob, jak tuto blokaci obejít. Zatím nevíme, proč se Google rozhodl k tomuto kroku, ale můžeme tušit, že se zvedne vlna odporu. Zatím to vypadá tak, že si Google chce udržet kontrolu nad tím, kdo bude mít možnost přehrávat mediální obsah.

Aktualizováno:

Webu The Verge se podařilo získat oficiální vyjádření od Googlu. Zdá se, že se jedná jen o přechodnou změnu, jelikož se stále pracuje na SDK pro vývojáře. Google nijak nechce omezovat využití ChromeCastu a máme se těšit na lepší podporu aplikací třetích stran. Dokonce umožní přímo streamování mediálního obsahu  z lokálního úložiště. Takže si nyní musíme počkat, s čím přijde tento gigant a jestli budou vývojáři spokojeni.

Zdroje: intomobile.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat