Plán MediaTeku v roce 2013 ve znamení 2, 4 a 8 jader

Plán MediaTeku v roce 2013 ve znamení 2, 4 a 8 jader
2013-07-25T12:30:03+02:00
• 25. 7. 2013

Společnost MediaTek, kterou většina zná jen díky cenově dostupným procesorům ukrytým uvnitř zařízení pocházející z Číny nebo Indie, zveřejnila plány a veškeré informace o připravovaných procesorech pro chytré telefony a tablety pro tento rok. Počítat můžeme s nenáročnými dvoujádrovými, ale také s dlouho očekávaným osmijádrovým procesorem.

mediatek

Celkově se jedná o 12 procesorů, kde 7 z nich se objeví u tabletů a zbylých 5 bude vyplňovat vnitřek chytrých telefonů. Procesory od MediaTeku jsou jedním z mnoha důvodů, proč se čínští výrobci a jejich vlastní zařízení stále drží na mobilních trzích a jsou konkurenceschopní velkým výrobcům s věhlasnými jmény.

Loňský rok byl nejvíce k vidění procesor s označením MT6577, který byl součástí většiny telefonů z Číny a střední třídy. Letošní rok jsme doslova přesyceni procesorem MT6589, jehož využití bylo možné zaregistrovat i u výrobců, jako je Sony nebo HTC. Nadcházející plány MediaTek zveřejnil v přehledných tabulkách, z nichž je zřejmá i výbava samotných modelů.

MediaTek - telefony

MediaTek - tablety

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat