MediaTek zaznamenal rapidní růst

MediaTek zaznamenal rapidní růst
2013-07-06T09:00:58+02:00
• 6. 7. 2013

MediaTek je u nás znám především díky výrobě mobilních SoC pro smartphony a tablety. Pokud se podíváte na velký zástup zařízení z Číny, jenž se vyznačují nízkou cenu a relativně dobrým výkonem, tak se ve většině z nich objevují procesory od společnosti MediaTek. S tímto dodavatelem spolupracuje třeba i Sony.

mediatek.jpg

Nyní se výrobce pochlubil rekordními výsledky, které se nezařadí jen mezi výkyvy, jelikož se předpokládá stálý růst až do konce tohoto roku. Například se očekávalo, že tento rok bude dodáno 5 až 10 miliónů kusů SoC pro tablety, ale v květnu se odhady změnily. Nyní se předpokládá, že dodávky budou v rozmezí 10 až 15 miliónů. Ovšem konsolidované tržby mezi prvním a druhým kvartálem vzrostly o 38.8 % na hodnotu 33.28 miliardy tchajvanských dolarů, což je v přepočtu asi 22 miliard korun. Očekával se růst, ale původní odhady se pohybovaly v rozmezí 30 až 31.6 miliardami tchajvanských dolarů.

Tyto zprávy zapříčinily, že došlo i k růstu akcií a to konkrétně o 4.55 %. Z vedení společnosti se ozývá, že těchto výsledků bylo možné dosáhnout jen díky otevření čínského trhu. V podstatě se dá říci, že nenajdete moc čistě asijských smartphonů, které by nebyly vybaveny procesory od MediaTeku. Navíc společnost již nyní připravuje novinky, které se objeví na konci roku a přijít by měly se smartphony až v roce 2014. Takže se dá předpokládat, že významný růst bude pokračovat minimálně do Q2 2014.

Zdroj: focustaiwan.tw

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat