Google zřejmě vymění Asus za LG u tabletů

Google zřejmě vymění Asus za LG u tabletů
2013-07-28T09:11:14+02:00
• 28. 7. 2013

Letos jsme se dočkali nové generace sedmipalcového tabletu od Googlu, jehož název bude nějakou dobu dělat problém. Nijak se neliší od modelu z roku 2012. Takže raději volíme  označení Nexus 7 (2013). Zatím se neví, kdy bude možné novinku zakoupit oficiálně v České republice, ale předpokládá se, že se u nás objeví nejdříve na konci září. Nexus 7 (2013) již zamířil k některým majitelům a zahraniční redakce jej testují. Ovšem nyní se objevují informace, že se jedná o poslední 7palcový tablet z dílny Asusu pro Google.

Screenshot_123

Podle analytika Ming-Chi Kuo dojde k výměně společnosti za LG, která již vyrábí Nexus 4. Dokonce se zde ukazuje, že by se mělo jednat o strategické rozhodnutí, kdy Google chce získat užší vztah s korejským výrobce. Údajně chce více využívat technologické základny LG, čímž by získal lepší přístup k LG Display. To by mohlo znamenat, že se příští rok objeví Nexus 7 s vylepšeným displejem.

Divize LG Display navíc úzce spolupracuje s Applem na dodávkách zobrazovacích panelů, takže možná i zde je nějaká souvislost. Prozatím si budeme muset minimálně rok počkat, jestli LG bude vyrábět 7palcový tablet, ale je nutno upozornit, že Asus je v tomto sektoru daleko silnější. Možná chce Google dát příležitost i jiné firmě, jelikož Asus si zlepšil renomé právě na Nexusu 7 (2012).

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat