GlassTesla – když se dvě high-tech hračky spojí

GlassTesla – když se dvě high-tech hračky spojí
2013-07-02T06:29:51+02:00
• 2. 7. 2013

Stále je potřeba si pokládat otázku, jestli si Google Glass najdou využití? Myslím si, že toto téma netřeba řešit. Vývojáři postupem času představují nejrůznější projekty a aplikace, takže v době začátku prodeje bude dostatek aplikací pro start. Samozřejmě se objeví hlavní rozmach, až se dostanou do běžné produkce a budou si je moci dovolit i další vývojáři. V tuto chvíli zde máme ale další projekt, který se jmenuje GlassTesla.

Screenshot_87

První slovo označuje brýle a druhé představuje automobilku Teslu, která se zaměřuje na výrobu elektrických aut. Její hlavní odbytiště je v USA, kde se těmto elektromobilům poměrně dobře daří, byť se stále nejedná o masovou záležitost. Tesla ale chce jít s dobou, a proto vyvinula aplikaci pro Google Glass, díky které dostane kontrolu nad elektrickým automobilem „před svoje oko“.

Screenshot_86

V tuto chvíli čeká na majitele několik příkazů a možností. Zajisté je zde navigace, která se promítá přímo do brýlí, ale jsou tu funkce, které by možná ocenil nejeden nadšenec do high-tech hraček. Například dostanete do brýlí informace o klimatizaci, která jde povelem vypnout. Zamknutí auta taky nebude problém a informace o nabíjení je samozřejmostí.

Untitled

Zjevně se tak díváme na budoucnost automobilového průmyslu. S chytrými brýlemi to vypadá parádně, ale možná se dočkáme využití třeba chytrých hodinek, skrze které budeme moci zamykat/odemykat vozidlo.

Zdroje: glasstesla.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat