5 aplikací ze storu: Pro Windows i Windows Phone

5 aplikací ze storu: Pro Windows i Windows Phone
2013-07-31T12:00:27+02:00
• 31. 7. 2013

Vítám vás u dalšího dílu našeho seriálu 5 aplikací ze storu. Opět je na řadě platforma Windows, a tak trochu navážu na můj předcházející díl, kdy jsem poprvé zařadil i aplikace pro systém Windows 8. Tentokrát namícháme jak aplikace pro mobilní, tak pro počítačová a tabletová okna.

windows_store

Logos Quiz 8

Už z názvu aplikace je jasné, o jaký typ „hry“ půjde. Herní princip, kdy je vaším úkolem uhodnout co největší počet názvů světových společností a značek jen podle neúplných symbolů, je na tabletech již klasikou. U Windows 8 samozřejmě není problém hrát takovou hru i na desktopu. Na Windows Store jich dozajista najdete více, ale konkrétně tato disponuje databází přesahující 1100 hádanek rozdělených do 20 kategorií. Systém nápověd a hodnocení je samozřejmostí. Aplikace počítá i s využitím různých funkcí Windows 8, a tak si můžete například rozdělit obrazovku – na jedné straně hra, na druhé třeba Google hledání.

logo1 logo2

Logos Quiz 8 ve Windows Store

Barman Academy

U her pro Windows 8 ještě na chvilku zůstaneme. Nedávno se v nabídce objevila nová česká hra Barman Academy. Ta je určena opět jak pro tablety, tak pro počítače. Během hry se stáváte barmanem a za pultem mícháte nápoje pro své zákazníky. Za ně pak podle dodržení postupů a receptury dostanete příslušnou odměnu, za kterou si později můžete v akademii koupit nové koktejly. Tam zároveň získáte potřebné znalosti. Hra potěší příjemnou grafikou a přiblíží vám alespoň některé známé míchané nápoje a jejich receptury.

bar1 bar2

Barman Academy ve Windows Store

Google Search

Následující aplikaci pro Windows 8 asi není třeba dlouze představovat. Mnoho uživatelů ji ale znát nemusí, a tak jsem se rozhodl jí do dnešního dílu také zařadit. Jedná se o podobnou aplikaci, která je dostupná například pro tablety iPad. V našich končinách, kde je Bing prakticky nepoužitelný, se jedná o dobrou alternativní vyhledávací aplikaci pro Windows 8. Nabízí přístup ke klasickému vyhledávání Google v přívětivé podobě s přidanou hodnotou, kterou je například hlasové zadávání dotazu nebo přímý přístup k webovým aplikacím Googlu. Nechybí ani historie a propojení se systémovým vyhledávacím polem ve Windows 8.

 google1 google2

Google Search ve Windows Store

Fresh Paint

Na závěr tu máme dvě povedené aplikace přímo od Microsoftu pro Windows Phone. Začneme aplikací, která se zprvu objevila pouze na Windows 8 a nyní se dočkala i klonu pro mobilní okna. Jedná se o malování Fresh Paint. Byť aplikace na mobilu nedosahuje možností té z dospělých Windows, tak i zde má co nabídnout. Můžete malovat na čisté plátno nebo samozřejmě upravovat již existující fotografie. Na Windows Phone Store tuto aplikaci naleznete zdarma.

 paint1 paint2

 [winphone]fresh-paint/ab89f9f8-f78b-4fa0-a244-c87d53c14319[/winphone]

Unit Converter

Dnešní poslední aplikací je jednoduchá a přehledná aplikace Unit Converter. Jak již název napovídá, jde o klasický převodník jednotek. Aplikace dokáže pracovat s délkou, teplotou, rychlostí, váhou, obsahem a dalšími jednotkami. Opět je vydavatelem Microsoft, který ji nabízí zdarma ke stažení.

[winphone]unit-converter/0f69cc30-1bd8-df11-a844-00237de2db9e[/winphone]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Matouš Eckert

Zajímám se o moderní technologie, telefony, tablety, internet a vše, co se kolem toho točí. Na Dotekománii píšu články, točím pořad Na Dotek a seriál Windows Phone Apps. Mimo svého pisálkovství stále ještě studuji jedno pražské gymnázium.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat