USB disk + NFC + smartphone = zabezpečená data

USB disk + NFC + smartphone = zabezpečená data
2013-06-10T07:30:01+02:00
• 10. 6. 2013

Občas asi řešíte způsob, jak skrýt nebo uchránit soukromá data. Mnozí vám doporučí, abyste si je uložili do nějakého cloudového úložiště, které podporuje dvoufázové ověření. Možností máte na internetu poměrně velké množství, ale u většiny služeb jsou podmínky používání napsané tak, že provozovatel se může podívat, co sdílíte nebo uchováváte. Na trh se ale dostane řešení, které by mohlo oslovit nejednoho zákazníka toužícího po vlastním zabezpečeném prostoru.

pqi-nfc-storage-1370805977

Společnost PQI představila na veletrhu Computex poměrně pokročilý USB disk, který se objeví ve variantách 8 až 64 GB. Jeho největší předností je ale zabudovaný NFC čip. Pokud si nainstalujete speciální aplikaci pro smartphone (musí mít NFC), tak můžete ovládnout data na daném USB disku. V samotné aplikaci musíte zadat heslo a následně zvolit, jestli disk má být skrytý, jen pro čtení, s plným přístupem nebo po prvním přečtení skrýt data. Následně přiložíte mobil a skrze NFC se nastavení přenese do disku.

Takto získáváte kompletní kontrolu nad daty. Pokud skryjete vše, co je na disku, a někdo jej připojí k počítači, tak nebude schopen ani udělat formát všech dat. Celé řešení je totiž na úrovni řadiče (šifrované), díky čemuž bude velmi komplikované získat cokoliv z takto zabezpečeného disku. Například jediný způsob zničení dat je fyzická destrukce. Novinka se objeví na konci roku, ale zatím neznáme konečnou cenu.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat