Smartphony a tablety zabíjí RSS – ozývá se z Googlu

Smartphony a tablety zabíjí RSS – ozývá se z Googlu
2013-06-08T10:30:59+02:00
• 8. 6. 2013

Google v tomto roce oznámil nemilou skutečnost. Populární RSS čtečka Google Reader bude 1. července zrušena. Celé oznámení bylo doprovázenou vlnou odporu a dokonce vznikla petice na záchranu této služby. Bohužel nikdo nemůže zvrátit rozhodnutí Googlu a jediná možnost pro milovníky RSS zdrojů je, že se obrátí na nové nebo stávající konkurenční řešení. Mezitím došlo k ohromné migraci na službu Feedly, která ještě nedosahuje kvalit Google Readeru, ale již se ukazují první náznaky, že chtějí přinést více funkcí pro uživatele. Dokonce se zvažuje, že by se jednalo o částečně zpoplatněnou službu.

RIP-Google-Reader

Po oznámení ukončení populární služby se mnozí ptali, proč se tak děje. Stanovisko Googlu bylo prezentováno i českými zaměstnanci. U Google Readeru postupně klesala základna aktivních uživatelů a již se celá služba jevila jako příliš nákladná. Ovšem důvodem poklesu zájmu mají být mobilní telefony a tablety. K tomuto se vyjádřil ředitel Googlu pro zprávy a sociální produkty Richard Gringas s tím, že lidi postupně změnili způsob konzumace obsahu.

Konkrétně se zmiňuje o tom, že lidi si nečtou novinky a zprávy u snídaně nebo na konci dne. Čtou si obsah v průběhu celého dne, přičemž největší vliv mají mobily a zařízení s přístupem na sociální sítě. Navíc zdůrazňuje sociální síť Google Plus, která dokáže v budoucnu lépe zprostředkovat informace a jedná se o modernější způsob předávání zpráv než staré RSS.

Toto vše platí pro běžné čtenáře, ale je známo, že RSS zdroje jsou důležitými kanály pro odborněji zaměřené uživatele internetu, kteří je využívají k psaní článků nebo k vytváření názorů. Bohužel jejich základna je poněkud menší a proto si budou muset zvyknout na řešení třetích stran, která budou i zpoplatněna.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat