Opatřete svou Xperii Z fyzickou spouští fotoaparátu ROOT

Opatřete svou Xperii Z fyzickou spouští fotoaparátu [ROOT]
2013-06-05T10:15:03+02:00
• 5. 6. 2013
4

Také si říkáte, jaká je to škoda, že současné smartphony používají u svých fotoaparátů pouze dotykové ovládání pro pořízení fotografií? Kdysi dávno jsem vlastnil telefon s operačním systémem Windows Phone a přesto, že mi tento systém příliš nepřirostl k srdci, jedna z věcí, kterou jsem na telefonech s touto platformou oceňoval, byla přítomnost hardwarové spouště fotoaparátu. Pokud jste potřebovali rychle pořídit snímek, nemuseli jste se zdržovat probouzením telefonu z pohotovostního režimu. Prostě jste stiskli dedikované tlačítko a fotoaparát byl připraven. Tuto možnost bohužel nenaleznete u žádného ze současných top modelů, jakými jsou Galaxy S4, HTC One nebo Xperie Z.

Sony Xperia

Právě u zmiňované Xperie Z je ale způsob, jak tento zásadní nedostatek napravit a tuto možnost přinesl člen XDA Developers – black97one. Abychom si tuto funkci mohli vychutnat, je potřeba telefon nejprve opatřit rootem, abychom získali recovery prostředí, přes které budeme schopni provést flashnutí potřebného souboru. Proto tento postup doporučují těm, kteří s podobnými operacemi mají nějakou zkušenost. Postup je takový, že si stačí stáhnout soubor, který nahrajete do svého telefonu a ten v recovery prostředí flashnete. Tím získáte možnost spouštět fotoaparát za pomoci tlačítka pro snížení hlasitosti přímo z pohotovostního režimu. Autor rovněž provedl úpravy, které umožní okamžitého pořízení snímku stisknutím tlačítka pro snížení hlasitosti. Samotné ostření pak probíhá gesty prstů na obrazovce. Pro to, aby vše fungovalo tak, jak má, se ujistěte, že máte v nastavení fotoaparátu povolené rychlé snímání (FastCapture).

ynejurag

Mód se aktuálně nachází ve verzi číslo čtyři, a jak autor slibuje, měl by fungovat na jakékoliv ROM určené pro Xperii Z. Rovněž je zde jistá šance, že se do budoucna můžeme dočkat dalšího vývoje tohoto módu a není tak vyloučené, že bychom jsme se mohli dočkat možné inicializace fotoaparátu pomocí napájecího tlačítka, což by bylo ještě efektivnější. Každopádně se necháme překvapit, a pakliže se dočkáme dalších novinek, určitě vás budu informovat. Osobně to považuji za velice příjemné a praktické rozšíření funkčnosti tohoto skvělého telefonu. Bohužel jedinou překážkou pro mnohé z vás bude nutnost opatřit telefon rootem. Pokud se však rozhodnete tuto možnost vyzkoušet, určitě se nezapomeňte podělit o vaše zkušenosti zde v komentářích, nebo na naší stránce na Google+.

Postup:

  • stáhněte si FLASH soubor a uložte do telefonu
  • flashněte soubor přes recovery a poté restartujte telefon
  • nezapomeňte zapnout v nastavení fotoaparátu funkci rychlého snímání

 

Zdroj: forum.xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Petr Černý

8. 6. 2014, 20:52

U xperia Z stačí v natavení foto přepnout zoom na spoušť. (U ANDROID Kit kat)

na galaxy s4 lze v original foto aplikaci taky nastavit volume tlacitko jako spoust

na galaxy s4 je tato volba ve standartnim fotaku bez root v nastaveni take.

Otázkou je, zdali lze tlačítko volume nastavit pro spuštění fotoaparátu s pohotovostního režimu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat