Internet Speed Meter – Praktické monitorování datových přenosů Android

Internet Speed Meter – Praktické monitorování datových přenosů [Android]
2013-06-16T13:00:28+02:00
• 16. 6. 2013

Pokud máte rádi přehled o všem, co se ve vašem telefonu děje, mohla by vás zaujmout aplikace s názvem Internet Speed Meter. Jejím úkolem je poskytovat informace o aktuální rychlosti stahování dat přímo v notifikační liště. Mezi další vychytávky dozajista patří tabulka, ze které lze zjistit spotřebu dat za každý den v měsíci.

image (1)

Právě díky přehledné tabulce je Internet Speed Meter skvělou náhradou za výchozí systémovou aplikaci pro měření dat. Nachází se zde sloupce pro datum, pro přenesená data přes Wi-Fi nebo mobilní síť, a jako poslední je sloupec pro celkově přenesená data za daný den. Jak už bylo zmíněno výše, v tabulce se nachází řádky pro každý den v měsíci. Poslední dva řádky potom zaznamenávají objem přenesených dat za poslední týden a měsíc. Z nabídky možností si také můžete všechny údaje vymazat a začít zaznamenávat od znovu.

Screenshot_2013-06-12-06-19-48 Screenshot_2013-06-12-08-07-27 Screenshot_2013-06-12-06-19-55

Další praktickou funkcí je zobrazování informací o aktuální rychlosti stahování přímo v notifikační liště. Ať už stahujete cokoliv, díky této funkci budete vždy vědět jakou rychlostí. Ve stažené notifikační liště se poté nachází objem přenesených dat za aktuální den. Aplikace nabízí několik možností pro nastavení. Jedná se například o možnost zobrazení rychlosti nahrávání v notifikační liště nebo nastavení limitu přenesených dat.

Screenshot_2013-06-12-06-18-05 Screenshot_2013-06-12-06-19-12 Screenshot_2013-06-12-06-20-04

Jediná nevýhoda oproti výchozí systémové aplikaci tak spočívá v nemožnosti měření přenesených dat  každou aplikací. Internet Speed Meter je na Google Play k dispozici zdarma ve verzi Lite. Existuje však také placená verze za 30 Kč, která navíc přináší podporu barevných témat či automatické schovávání notifikace o přenosu dat, pokud zrovna nejste připojeni k internetu. Ve verzi Lite se také zobrazuje aktuální rychlost stahování v notifikační liště pouze do určitého limitu přenesených dat, poté se zobrazí pouze ikona aplikace. Placená verze je od tohoto omezení osvobozena.

logo-app Internet Speed Meter Lite DynamicApps Zdarma ANDROID

logo-app Internet Speed Meter DynamicApps 1,25 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Martin Šindler

Technologický nadšenec, který si rád hraje se vším, co má displej. Na Dotekománii píše především o aplikacích pro Android a Windows Phone, které ho nějakým způsobem dokážou zaujmout. Občas nějakou tu aplikaci rovněž přeloží do češtiny.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat