Google připravuje 4 zásadní androidí novinky dle Wall Street Journal

Google připravuje 4 zásadní androidí novinky dle Wall Street Journal
2013-06-28T07:38:00+02:00
• 28. 6. 2013

Google je známý svými pokusy a nebrání se testování přímo na lidech. Už jsme měli možnost si několikrát vyzkoušet nějakou službu, která se neohřála na internetu ani rok a byla následně zrušena. Ani v oblasti zařízení se nejedná o výjimku. Například Nexus Q se dočkal svého uvedení před nějakou dobou a poslední aktualizace aplikací od Googlu již toto zařízení nepodporují. Navíc Nexus Q byl stažen z prodeje. Jednalo se o dosti nákladný pokus, ale tak to již bývá u Googlu. Nyní se ale máme těšit rovnou na 4 novinky, které by měly být představeny ještě letos.

google-motorola

Zatím netušíme, jestli se máme těšit na větší událost, nebo jestli dojde k postupnému uvolňování. Veškeré informace pocházejí od The Wall Street Journal. Mezi redakcemi se říká, že spekulaci nemůžeme brát za pravděpodobnou, pokud právě WSJ o tom nenapíše článek. Pokud tedy má tento web pravdu, tak v první řadě se můžeme těšit na Android „K release“, což je verze Key Lime Pie. Nový systém bude zaměřen na optimalizaci, aby nevyžadoval ještě vyšší hardwarové specifikace. Tomu by napovídala i druhá spekulace, která se zmiňuje o velmi levném smartphonu z dílny Googlu.

Ten by měl spíše zaujmout nízkou cenou a je dosti možné, že se bude vyrábět v továrnách Motoroly, ale tím si zatím nejsme jisti. Ovšem je tu návaznost na optimalizovaný systém Android, jelikož levný mobil znamená, že nebude disponovat nejmodernějším hardwarem. Další novinka zapadne do herního průmyslu. Možná taktéž dostane název Nexus, ale mělo by se jednat o následníka výše zmíněného zařízení Q. To by mohlo znamenat, že by se tentokrát dostalo větší pozornosti takovému zařízení a navíc bude určené pro hráče.

Poslední spekulace se týká chytrých hodinek od Googlu, ale již se objevily informace, že by mohly být vyráběny přímo Motorolou. Právě tento výrobce vlastněný společností z Mountain View má již zkušenosti s takovým zařízením a dokonce vlastní několik patentů. Prozatím můžeme jen doufat, že Wall Street Journal má pravdu. Rozhodně Google nezahálí, byť v poslední době toho moc nepředvedl.

Zdroje: androidbeat.com, online.wsj.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat