Uživatelé iPadů jsou frustrováni z absence Office, říká Bill Gates

Uživatelé iPadů jsou frustrováni z absence Office, říká Bill Gates
2013-05-06T20:07:05+02:00
• 6. 5. 2013

Bill Gates je legendou sám o sobě a již nějakou dobu spíše stojí stranou. Ovšem stále má dosti silné slovo, přičemž jeho názor je stále důležitý. Nyní v jednom rozhovoru na americké televizní stanici CNBC se vyjádřil na otázku, která se týká počítačů a tabletů. Upozornil na to, že v dnešní době se začíná pomalu stírat rozdíl mezi zařízeními, přičemž Microsoft se snaží vystihnout střední cestu, která by byla optimální pro kohokoliv na jakémkoliv zařízení.

Bill Gates

Samozřejmě tím myslel systém Windows 8, který naleznete ve stejné podobě na počítači, notebooku nebo tabletu. Ve vše případech se jedná o stejné prostředí, na které si nyní uživatelé zvykají. Samozřejmě je zde i Windows RT, kterému se moc nedaří kvůli své omezenosti, ale to by mohla změnit aktualizace Windows Blue. Bill Gates se hlavně zaměřil na tablety Surface a Surface Pro, jenž mají představovat dokonalé stroje. Ovšem si neodpustil několik slov na zařízení typu iPad.

Doslova řekl, že majitelé těchto tabletů jsou frustrováni z toho, že nemohou psát a tvořit Word dokumenty. Přímo se zmínil i o absenci kancelářského balíku Office. Už jen tato slova dokázala na internetu vyvolat menší pohromu a celý rozhovor se docela rychle šíří. Bohužel netušíme, co tím chtěl Bill Gates říci, jelikož možnost tvoření různých dokumentů není cizí na Androidu nebo iOS. Na obou systémech najdeme alternativy k Microsoft Office.

V případě Googlu zde máme i jeho vlastní řešení. Na druhou stranu tak Bill jen upozornil na fakt, že kancelářský balík Office není stále k dispozici a dokonce má být jeho uvedení opožděno. Rozhodně se mu podařilo zaujmout a asi se nedočká líbivých slov. Nyní se jen mohou ozvat sami majitelé tabletů bez systému Windows a říci, jestli se cítí býti frustrováni z absence Microsoft Office. Pokud vás zajímá přímo rozhovor, můžete se podávat na videu níže.

Zdroj: cnbc.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat