Tablet Archos 80: 8 palců a čistý Android

Tablet Archos 80: 8 palců a čistý Android
2013-05-17T08:02:41+02:00
• 17. 5. 2013

Společnost Archos již má na kontě pár zajímavých kousků, které rozhodně zaujmou specifikací a příznivou cenou. Další model, který nese označení Archos 80 Xenon, sice nepřináší oproti ostatním modelům žádné revoluční novinky a ani neoslňuje závratnými technickými specifikacemi, ale rozhodně zaujme poměrem cena/výkon.

Archos-80_main

Xeon nabídne 8palcový IPS displej s rozlišením 1 024 x 768 pixelů, čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 s taktovací frekvencí 1,2 GHz, 1 GB RAM a grafický čip Adreno 203. Interní 4GB paměť bude možné rozšířit díky slotu pro micro SD karty až na 64 GB.  Tablet bude dále disponovat zadní kamerou s rozlišením 2 MPx. Datové funkce pak zajistí GPS, Wi-Fi, 3G a Bluetooth.

archos_80xenon_Face_slide_2 archos_80xenon_Back_slide_5

Pokud se podíváme na softwarovou výbavu, Archos 80 Xeon bude pohánět operační systém Android 4.1.2 Jelly Bean. Zde přichází poněkud zklamání, protože by si toto zařízení určitě zasloužilo aktuální verzi Androidu, ale na tu bude zřejmě možné upgradovat. Přesné datum uvedení zatím není známo, ale hovoří se o měsíci červnu. Cena byla stanovena na 169,99 EUR / 159,99 liber / 199,99 USD.

Zdroj: pocketdroid.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat